avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... „cu acordul și pe riscul meu”
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

„cu acordul și pe riscul meu”

Bună ziua.
Citind un contract de vânzare cumpărare mai vechi, am remarcat formularea „cu acordul și pe riscul meu”, pe care nu știu exact cum s-o interpretez. Este vânzătorul conștient că nu poate face translația unor drepturi pe care nu le are legal, poate fi tras la răspundere pentru că a creat o situație nedocumentată prin acte? Vă rog, ajutați-mă. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Baciu , Traducator autorizat 09:47, 5 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Inseamna ca la momentul perfectarii actului, vânzătorul nu deținea acte de proprietate, iar transmiterea s-a făcut pe baza unor documente eliberate de primărie care atestă o posesie îndelungată, ca imobilul a existat in rolul agricol, ca s-a platit impozitul timp de x ani.
Citiți paragraful cu modul în care vânzătorul a dobândit imobilul pe care l-ați cumparat.
În situația în care cumpărătorul se declară surprins de servituțile forțate ale proprietății cumpărate, deși în contract scrie clar că a cunoscut situația bunului cumpărat în momentul vânzării și dorește acum anularea acelor servituți forțate printr-o acțiune judecătorească, care este cea mai bună cale de apărare, dacă noul branșament este imposibil de realizat, fără a se aduce atingere integrității unei proprietăți? Mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract vanzare cumparare imobil paul.dtc paul.dtc Buna ziua, in toamna anului trecut am hotarat sa achizitionez o casa noua, la momentul respectiv casa fiind \"la alb\" insa fara utilitati (curent electric ... (vezi toată discuția)
Intabulare drept de proprietate bun comun sandina29 sandina29 Buna ziua! Am incheiat dupa 1 octombrie un contract de vanzare cumparare imobil autentificat notarial. Eu cu sotul suntem cumparatorii. Notarul s-a exprimat ... (vezi toată discuția)
Teren atribuit conform art. 33 hg 20/1996 mateix mateix Buna ziua, Va rog in masura in care este posibil, sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei spete. Am achizitionat un imobil in baza unui act de ... (vezi toată discuția)