Bună ziua.
Citind un contract de vânzare cumpărare mai vechi, am remarcat formularea „cu acordul și pe riscul meu”, pe care nu știu exact cum s-o interpretez. Este vânzătorul conștient că nu poate face translația unor drepturi pe care nu le are legal, poate fi tras la răspundere pentru că a creat o situație nedocumentată prin acte? Vă rog, ajutați-mă. Mulțumesc.
Inseamna ca la momentul perfectarii actului, vânzătorul nu deținea acte de proprietate, iar transmiterea s-a făcut pe baza unor documente eliberate de primărie care atestă o posesie îndelungată, ca imobilul a existat in rolul agricol, ca s-a platit impozitul timp de x ani.
Citiți paragraful cu modul în care vânzătorul a dobândit imobilul pe care l-ați cumparat.
În situația în care cumpărătorul se declară surprins de servituțile forțate ale proprietății cumpărate, deși în contract scrie clar că a cunoscut situația bunului cumpărat în momentul vânzării și dorește acum anularea acelor servituți forțate printr-o acțiune judecătorească, care este cea mai bună cale de apărare, dacă noul branșament este imposibil de realizat, fără a se aduce atingere integrității unei proprietăți? Mulțumesc pentru răspuns!