avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate Autentifica un Contract de Imprumut mai vechi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate Autentifica un Contract de Imprumut mai vechi la Notar

Buna dimineata

1.Am si eu o intrebare se poate Autentifica la NOTAR un Contract de Imprumut facut in 2012 in forma holografa !!!
2.Contractul de imprumut este facut cu respectarea cod de procedura civ, adica banii sau dat prin Banca cu ordin bancar , suma data este cam mare de 45 mii euro bunul ipotecat este o casa .
3.ce ar trebui sa cac acum sa intru in posesia casei ca Imprumutantul nu prea mai vrea sa faca NIK dar actele sunt la mine .

va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2017
Dan Mihai, utilizator
Cred ca este indicat sa lamuriti toate problemele dvs in cadrul unei consultatii solicitate unui avocat.In principiu inscrisul sub semnatura privata este suficient pt a obtine o hotarare prin care persoana imprumutata sa fie obligata la plata sumei respective.Restul informatiilor sunt putin confuze ,ce fel de ipoteca cand dvs nu aveti un act autentic,ce ordin de plata pt imobil etc.Sa inteleg ca nu este vorba despre un imprumut,ati vrut sa cumparati un imobil sau ca si garantie a imprumutului v-au fost remise actele unui imobil.Fiind vorba despre o suma destul de mare cred ca totusi va permiteti sa achitati un onorariu pt o consultatie.
Va multumesc tuturor celor care mi-au raspuns obiectiv si la subiect , asta si fac ma apuc de treaba doamne ajuta
in acest caz daca sa facut plata in anul 2012 prin ordin bancar poate interveni prescriptia !!! de 3 ani

As mai ave o intrebare

1 daca actul este sub semnatura privata si a fost incheiat in anul 2012 poate interveni prescriptia ?
2.banii au fost dati prin ordin bancar la data de 18.05.2015 ... 45 mmi eur ?

multumesc

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iulie 2017
trandafir2, moderator
Poate interveni prescriptia extinctiva daca o invoca debitorul, daca nu, nu.
Termenul curge de la data scadentei, nu aveti niciun termen stipulat in acel act la care trebuia sa va dea banii ?

Deci nu aveti nicio ipoteca..
Mi-e ca o le cam puneti cruce la banii aia daca nu aveti niciun termen de returnare.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2017
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Cu sau fara notar? lilianaG lilianaG intre 2 pers fizice un imprumut trebuie facut prin notar , trebuie inclus si un bun al celui care ia banii?? (vezi toată discuția)
Buna ziua. cineva mi-a cerut un imprumut. ce act pot face, pentru ... davidluca davidluca Buna ziua. Cineva mi-a cerut un imprumut. Ce act pot face, pentru ca, in caz ca nu primesc imprumutul, sa il pot revendica inapoi in mod legal? Persoana ... (vezi toată discuția)