avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Cineva mi-a cerut un imprumut. Ce act pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Cineva mi-a cerut un imprumut. Ce act pot face, pentru ...

Buna ziua.
Cineva mi-a cerut un imprumut.
Ce act pot face, pentru ca, in caz ca nu primesc imprumutul, sa il pot revendica inapoi in mod legal?
Persoana respectiva este in Anglia. Este cumva necesar sa mergem la vreun notar?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2021
davidluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 17:24, 4 Octombrie 2021
Bună ziua,
Contract de împrumut în formă autentică (la notariat) sau sub semnătură privată cu dată certă ar fi soluțiile optime întrucât constituie titlu executoriu. Poate fi și sub semnătură privată, dar v-aș sfătui ca suma împrumutată să fie transmisă prin ordin de plată, cu mențiunea că suma reprezintă împrumut conform contract nr. x.
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2021
Ana Alexandrov, Avocat
despre ce suma vorbim ?
Nu există garanții 100%varianta ideala sr fi contract de imprumut făcut la notar si ceva garanții bunuri mobile sau imobile dacă suma e mare.In rest sunt destui care nu au nimic pe numele lor ,au pe numele soacrelor ale altor rude si va treziți ca nu o sa aveti ce executa silit deși ei par ok financiar.
Numai un contract de imprumut incheiat in forma autentica garantat printr-o ipoteca asupra unui bun imobil de o valoare suficient de mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumutul garantat cu ipoteca ContSters40598 ContSters40598 Nu m-am confruntat inca cu acest gen de contracte. Ma intereseaza cele incheiate intre doua persoane fizice, ptr. o suma de bani (semnificativa), suma de bani ... (vezi toată discuția)
Imprumut notar ionutt50 ionutt50 Buna ziua.Am imprumutat cu contract la notar un prieten pentru 30 zile ultima zi find 31 10 2014,acesta nu are bani s-a m-i restituie,in contract se specifica ... (vezi toată discuția)
Imprumut bani cu garantie imobil cmary cmary Buna seara, cum se procedeaza cand dai imprumut o suma de bani cu garantie imobil, fara dobanda, sub semnatura privata ? Ce conditii trebuie sa intruneasca ... (vezi toată discuția)