avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... avocat amendat pentru neprezentare in fata instantei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

avocat amendat pentru neprezentare in fata instantei

Buna ziua!

Am o problema, si as dori sa fiu ajutata , daca se poate de colegii mai experimentati!
Am fost amendata de catre instanta deoarece am lipsit nejustificat. Conform legii, am dreptul de a formula o cerere de scutire / reducere a cuantumului amenzii.
Evident, as vrea sa incerc...
Problema este ca nu stiu pe ce as putea sa-mi sprijin cererea...
Idei?
Cel mai recent răspuns: Anida Murat , Avocat 18:56, 28 Septembrie 2009
Din punct de vedere juridic,daca este vorba despre un dosar penal,cererea de exonerare ,motivata in sensul explicarii imposibilitatii de prezentare(alte procese,organe de urmarire penala,acte medicale,etc)se intemeiaza pe disp.art.199 al.3 c.pr.pen,iar in civil,prevederile art.99 al.2 si 3 c.pr.civ.reglementeaza aceasta situatie.
Va multumesc!
sper sa functioneze...:">

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut ady30 ady30 am primit o citatie in care sunt instiintat ca am un dosar penal ca faptuitorsa ma prezint in data de 5 04 la politia ploiesti in caz de neprezentare se vor ... (vezi toată discuția)
Amenda judiciara ionu roman ionu roman Mi-a venit acasa o incheiere prin care mi se stabilea o amenda judiciara pentru faptul ca nu am trimis niste acte , respectiv un proces verbal, insa eu am ... (vezi toată discuția)
Amenzi adrianct_a adrianct_a daca refuz sa fiu martor al unei infractiuni sunt pedepsit in vreun fel??????? (vezi toată discuția)