avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare in contabilitate stocuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare in contabilitate stocuri

O societate achizitioneaza patrimoniul altei societati: teren, cladiri, utilaje. Conform intelegerii dintre parti stocurile de materii prime, materiale si produse finite se vor transfera cumparatorului cu un discount de 100%. Vanzatorul factureaza cumparatorului stocurile astfel cum le are inregistrate in contabilitatea proprie la o valoare de 100.000 lei cu discount 100%. Cumparatorul la preluarea patrimoniului procedeaza la inventariere si constata stocuri in valoare de 40.000 lei. Partile nu au procedat la predare-primire. Care sunt inregistrarile contabile, in ceea ce priveste stocurile,pe care le efectueaza cumparatorul in situatia data? (pentru simplificare nu ne intereseaza TVA si vom considera stocuri doar materii prime)
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:05, 30 Septembrie 2009
(1) Raspunsul meu a fost conform dorintei domnului Stanica: nu am tinut cont de TVA.

(2) Legislatia nu e facuta de prosti (in acest sens vedeti prima mea reactie la intrebarea pusa).

(3) corbalb a scris:
[...] consider ca cel mai corect ar fi 301=401 40.000 lei si 401=767= 40.000 lei...voi ce credeti?
Cine face aceste inregistrari? Ambele de catre vanzator? ? Ambele de catre cumparator? Sau, dupa cum banuiesc, prima de cumparator si a doua de vanzator?
era sa cred ca ... m-am inselat...

ati vazut tot textul scris de mine sau va place sa faceti mistouri fara argumentatie?

pentru oricine vrea sa mai faca bascalie!!! puneti problema asa: din diverse motive sunteti cel care trebuie sa decida in ceea ce priveste CUMPARATORUL, aceasta persoana care trebuie sa decida cum sa se inregistreze operatiunea respectiva este in fata UNUI FAPT IMPLINIT....

Rog pe oricine are chef sa expuna mesaje "sugubete" de genul celui plin de ironie postat de domnul Manea sa se abtina...

Tocmai ce-i multumisem pentru un raspuns la obiect si imediat dupa vine cu un astfel de mesaj...Incredibil!!!
corbalb a scris:

[...] Rog pe oricine are chef sa expuna mesaje "sugubete" de genul celui plin de ironie postat de domnul Manea sa se abtina...

Tocmai ce-i multumisem pentru un raspuns la obiect si imediat dupa vine cu un astfel de mesaj...Incredibil!!!

Imi cer scuze, am fost neatent. Nu m-am gandit nici o clipa sa fac bascalie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare discount teo.madalina teo.madalina Cum inregistrez discountul acordat de furnizori în Baza facturii ? (pe factura apare cu semnul minus , discount ) (vezi toată discuția)
Discount pe factura furnizorului vioviod vioviod Am cumparat marfa de la furnizor in vederea revanzarii, dar pe aceeasi factura furnizorul mi-a acordat si discount. Factura arata asa: 1. creion 2 buc X 10 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura cu discount zaira_simona zaira_simona Lucrez la o firma care comercializeaza ciment.Plata se face in avans,iar in momentul primirii marfurilor pe factura este inclus un discount pt plata in ... (vezi toată discuția)