avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Necesitatea scrierii de mana a unei plangere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Necesitatea scrierii de mana a unei plangere

Este necesar ca o plangere pentru un proces verbal sa fie scrisa de mana? Poate fi tehnoredactata si semnata la final cu un pix? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:45, 24 Iulie 2017
Buna ziua,
Se tehnoredacteaza in 2 exemplare si se semneaza si se depun ambele.
La exemplare se atasaze, tot in 2 exemplare, probele si taxa de timbru (un exemplar)
Care este necesitatea diacriticelor in situatia tehnoredactarii?
Tin de respect fata de cel ce o tehnoredacteaza, de instanta si de limba romana.
Mai este posibil ca uneori sa se schimbe si sensul cuvintelor.
Aceasta necesitate rezida din limba in care se face redactarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o singura cerinta in redactare:sa respectati normele gramaticale si morfologice astfel incat sa nu creati confuzii.Nu exista o norma legala care sa oblige la folosirea diacriticelor cu decaderea din aceasta cauza din drepturi,dar trebuie sa se inteleaga clar ce cereti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scrierea cu diacritice în cererile adresate instanței CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, intreb deoarece cineva mi-a atras atentia sa am grija cum formulez o contestatie (in cazul meu de rovinieta). Mi-a spus ca sa am grija pe langa ... (vezi toată discuția)
Petit/certificat de grefa michi michi imi explica si mie cineva intelesul acestor termeni? cum pot obtine certificatul de grefa? Va multumesc (vezi toată discuția)
Chitanta de mana wap54 wap54 La un imprumut de la pe persoana fizica, intre cel ce imprumuta si cel imprumutat, cate exemplare se intocmesc in cazul unei chitante de mana? \\ce articol, ... (vezi toată discuția)