avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cetatean strain - asociat unic si administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cetatean strain - asociat unic si administrator

Buna seara,
Intr-un S.R.L. poate fi asociat unic si administrator, un cetatean strain, din afara UE, dar care are resedinta in Romania?

Va multumesc aniticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 18:59, 29 Septembrie 2009
Da.
Puteti fi asociat unic intr-o singura societate comerciala.
da poate fi asociat unic si administrator intr-un srl
pentru ca nu poate avea cazier fiscal in romania va trebui sa dea o declaratie la notar ca in tara de origine nu are cazier fiscal
Cred ca faci o confuzie Gaby, declaratia despre care vorbesti trebuie data in sensul ca nu are datorii fata de statul roman si nu catre tara de origine.

Corect! In plus trebuie sa mai dea la notar sau in fata reprezentantului Oficiului Registrului Comertului, o declaratie ca accepta numirea in functia de asociat unic si administrator si indeplineste conditiile legale in acest sens. Plus specimenul de semnatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire administrator cetatean strain care nu se afla in tara mioaraclaudia mioaraclaudia ce acte sunt necesare pentru numirea unui administrator intro societate comerciala a unui cetatean strain care nu se afla in tara? (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Remus_ro Remus_ro As dori sa aflu unele detalii legate cesionarea partilor sociale catre o persoana juridica straina. Informatiile de la Registrul Comertului au fost ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala elenadoyna elenadoyna doresc sa infiintez societate comerciala in apartamentul proprietate personala.doresc ca sa ma asociez cu o persoana din egipt.doresc sa l chem pe aceasta ... (vezi toată discuția)