avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract inchiriere loc parcare este contract de ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract inchiriere loc parcare este contract de utilitate publica

Buna ziua,
Am o problema cu anularea autorizatiei de parcare. Mi-a fost anulata pe motiv de neplata prima transa 31 Martie chiar daca se mentioneaza conform HCGMB124/2008; 61/2009 ca se face in doua transe - 31 Martie, 30 Septembrie.
Intrebarea mea puctuala este daca contractul de inchiriere - autorizatie de parcare este contract de utilitati publice si se supune LEGE nr. 51 din 8 martie 2006 (*republicată*), art. 36, alineat (3), „Operatorii serviciilor de utilitati publice sunt in drept sa suspende sau sa limiteze furnizarea/prestarea serviciilor catre utilizatori, fara plata vreunei penalizari, cu un preaviz de 5 zile, in urmatoarele cazuri:
a) depasirea termenului legal pentru achitarea facturilor stabilite potrivit prevederilor art. 42 alin. (11);”

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: forbs , utilizator 15:59, 24 Iulie 2017
Ordonanta de urgenta privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica, oug nr. 54/2006,publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 569 din 30/06/2006 ,apobat si modificat prin Legea nr. 22/2007
Art. 1
(1) Prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza regimul juridic al contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica.
(2) Contractul de concesiune de bunuri proprietate publica, denumit in continuare contract de concesiune, este acel contract incheiat in forma scrisa prin care o autoritate publica, denumita concedent, transmite, pe o perioada determinata, unei persoane, denumite concesionar, care actioneaza pe riscul si raspunderea sa, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun proprietate publica in schimbul unei redevente.
Art. 3
Fac obiectul contractului de concesiune bunurile care sunt proprietate publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, potrivit Constitutiei si reglementarilor legale privind proprietatea publica.

Contractul de concesiune teren parcare auto este contract de utilitate publica
Atat timp cat dv nu ati achitat prima rata din c/v cost autorizatie concesiune,inspectorii autoritatii publice au apreciat ca v-ati manifestat tacit interesul de renunta la locul de parcare si avand in vedere penuria acestor locuri de parcare -coroborat cu interesul de strangere de fonduri la buget ,au relocat locul de parcare altui solicitant
Multumesc.
Nerespectarea prevederilor cu privire la preaviz, coroborata cu prevederea contractului de inchiriere care spune ca in cazul neachitarii taxelor pe anul in curs, am obligatia sa ma prezint pana in data de 15 Martie a anului urmator pentru plata/prelungire sau renuntare, conduce la abuz in serviciu din partea Serviciului Parcari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare fara baza legala a dreptului de folosire a locului de parcare popasorin popasorin Buna ziua,va deranjez cu o problema legata de locul de parcare care citez:,,v-a fost reziliata autorizatia de parcare\'\' ,se dau din HCGMB 124/2008 art 10 ... (vezi toată discuția)
Parcare platita, autorizatie retrasa Eduardedd Eduardedd Buna ziua! Am in proprietate un apartament si o casa, in apartament am locuit pana sa-mi cumpar casa si detin un loc de parcare in fata blocului, in baza unei ... (vezi toată discuția)
Concesiune teren prop. publica. Diana Bleoca Diana Bleoca Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu ce lege reglementeaza regimul concesiunilor imobilelor proprietate publica ale unei unitati administrativ teritoriale. ... (vezi toată discuția)