avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pozitia de administrator intr-o firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pozitia de administrator intr-o firma

Buna ziua,

Ma poate lamuri cineva, va rog frumos, cu responsabilitatile unei functii de administrator intr-o firma?
Fratele meu este angajatul unei firme straine care vrea sa isi deschida o alta firma (cu aceleasi indeletniciri ca si cea straina) in Romania si vor sa il puna administrator...
Din pacate nu am cunostinte in ceea ce priveste legislatia, dar am foarte multe temeri legate de ceea ce poate sa insemne o asemena functie, motiv pentru care apelez la dumneavoastra.
Ce se va intampla in cazul in care firma in discutie va deveni datoare statutului sau va avea diverse probleme? Fratele meu va fi raspunzator? Daca el are proprietati pe numele lui statul poate sa le ia in caz de ceva? Angajatorul strain nu poate sa fie el administratorul?

Multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: AndradaEu , utilizator 15:25, 26 Iulie 2017
Buna ziua,
Administratorul - atata timp cat indeplineste aceasta calitate intr-o firma, este raspunzator pentru activitatea firmei si in caz de nereguli are parte de raspundere. Inclusiv penala.

Angajatorul strain care infiinteaza firma in Romania poate opta pentru calitatea de administrator.

Cu stima, Echipa Reinvent Consulting
Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comesciala Saniuta Saniuta Ce tipuri de societate comerciala imi da dreptul sa lucrez si in UE si care aste mai avantajoasa ????? (vezi toată discuția)
Asociat in 2 firme cu acelasi profil Piulita Piulita Persoana A este asociata cu persoana B in firma F1, doar A lucrand efectiv pentru F1. Persoana A face apoi firma F2 unde este asociat unic. Atit F1 cat si F2 ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate sau cesiune firma? Strain_Arad Strain_Arad Buna ziua! Am inchis temporar firma (SRL) acum 3 ani si mi-ar fi de mare ajutor raspunsuri cum ar fi: - avem datorii numai la furnizori (90% din datorii ... (vezi toată discuția)