Ma poate lamuri cineva, va rog frumos, cu responsabilitatile unei functii de administrator intr-o firma?
Fratele meu este angajatul unei firme straine care vrea sa isi deschida o alta firma (cu aceleasi indeletniciri ca si cea straina) in Romania si vor sa il puna administrator...
Din pacate nu am cunostinte in ceea ce priveste legislatia, dar am foarte multe temeri legate de ceea ce poate sa insemne o asemena functie, motiv pentru care apelez la dumneavoastra.
Ce se va intampla in cazul in care firma in discutie va deveni datoare statutului sau va avea diverse probleme? Fratele meu va fi raspunzator? Daca el are proprietati pe numele lui statul poate sa le ia in caz de ceva? Angajatorul strain nu poate sa fie el administratorul?
Buna ziua,
Administratorul - atata timp cat indeplineste aceasta calitate intr-o firma, este raspunzator pentru activitatea firmei si in caz de nereguli are parte de raspundere. Inclusiv penala.
Angajatorul strain care infiinteaza firma in Romania poate opta pentru calitatea de administrator.