Am inchis temporar firma (SRL) acum 3 ani si mi-ar fi de mare ajutor raspunsuri cum ar fi:
- avem datorii numai la furnizori (90% din datorii la firma straina proprie in 50%)
- daca este inchisa firma se poate cesiona sau trebuie redeschisa intai?
- ultimul bilant si balanta este depus pe anul 2009, cum procedez sa am toate documentatia de contabilitate la zi inainte de a o ceziona?
- ce fel de documente am nevoie de la firma straina daca o cezionez la firma straina proprie?
- ce fel de procedura legala pot incepe si pana cand impotriva administratorului care mi-a adunat datoriile? Administratorul nu a fost revocat inca dar nu mai lucreaza ca angajat din 2010/ianuarie.
- daca cumva pot sa reiau activitatea am nevoie neaparat de un administrator angajat eu fiind asociatul unic strain?
Ma scuzati, firma a fost inchisa numai temporar acum 3 ani (mai exact cca. 3 saptamani mai am timp de a o redeschide). Scuze, am probleme cu exprimarea in limba romana.
Am reeditat intrebarea.
Inteleg ca aveti un SRL cu activitate temporar suspendata, cu asociat unic persoana fizica straina.
Pentru inceput puteti incepe procedura de reluare a activitatii societatii si schimbare a administratorului, sens in care veti intocmi o decizie a asociatului unic pe care o veti semna doar Dvs. Puteti sa fiti numit Dvs. adminsitrator a societatii.
Pasul2: mergeti la finante si solicitati un certificat de atestare fiscala pentru societate; aici veti afla cum puteti depune declaratiile fiscala din urma
Pasul3: pregatiti decizia pentu cesionarea partilor sociale ale societatii.
In cazul in care noul asociat este o persoana juridica straina aveti nevoie de urmatoarele documete din partea acesteia:
1. hotararea adunarii generala a asociatilor prin care se hotaraste participarea la infiintarea unei societati cu raspundere limitata persoana juridica romana, cota de participare in noua societate, valoarea capitalului social
2. hotararea adunarii generale a asociatilor prin care se imputerniceste o persoana pentru a o reprezenta la infiintarea societatii noi persoan juridica romana
3. extras de la registrul comertului care sa ateste existenta societatii
4. cetificat de bonitate financiara emis de o banca, tradus si legalizat
5. declaratie notariala ca societatea indeplineste conditiile legii romane pentru a fi asociat intr-o societate romaneasca (se da de catre reprezentantul legal al asociatului)
6. declaratie ca societatea nu are datorii in RO, de orice fel (data de reprezentatul legal al asociatului)
Va multumesc foarte mult! Un raspuns explicit si clar! =D>
Inca cateva intrebari:
A.
Daca reiau activitatea, eu ca asociatul strain fiind numit administrator, trebuie sa fiu si angajat sau ajunge de exemplu sa primesc dividende (sperand sa fie din ce)?
B.
Cesiunea ar fi in asa fel, ca firma sa continue activitatea in strainatate. In acest caz firma romana cu datorii ar intra in posesia furnizorului strain la care este datoare. Si in acest caz sunt nevoie de punctele 1-6?
O zi placuta! Probabil veti citi mesajul numai maine...
Activitate suspendata
choco
Am un SRL impreuna cu un asociat strain ( cu care nu mai tin legatura), firma are momentan activitatea suspendata si de fapt nu am avut activitate deloc. Am ... (vezi toată discuția)