avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil si stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil si stimulent de insertie

Din cele ce am aflat pana acum clar, mama are CIC timp de 2 ani cu plata indemnizatiei de la stat, cu urmatoarea conditie: tatal face minim o luna de CIC (uzual ultima luna). Daca tatal nu ia CIC, se plateste indemnizatia cu luna mai putin.

Daca mama (care este in CIC) se intoarce la munca cu 2 luni inainte de expirarea CIC, poate sa primeasca stimulent de insertie pana face copilul 3 ani. (nu discutam de situatiile speciale cu handicap, etc).

Actualmente indemnizatia este aprox 1200 RON, iar stimulentul 650 RON.

Intrebari:
1) daca tatal ia CIC, indemnizatia pe ultima luna se plateste tatalui sau tot mamei? (conteaza doar dpdv al bancii la care ajung banii, nu vorbim de familii dezbinate)

2) daca mama se intoarce la munca cu 2 luni inainte si depune cerere de stimulent, iar tatal trebuie sa mai ia CIC?

3) daca mama se intoarce la munca cu 2 luni inainte si depune cerere de stimulent, iar tatal ia ultima luna de CIC, ce se plateste si cui?
a) luna 23 stimulent mamei; luna 24 stimulent mamei; luna 25 stimulent mamei
b) luna 23 indemnizatie mamei; luna 24 indemnizatie mamei; luna 25 stimulent mamei
c) luna 23 indemnizatie mamei; luna 24 indemnizatie tatalui; luna 25 stimulent mamei
d) alta combinatie ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sergiut. , utilizator 20:05, 2 Decembrie 2018
Buna ziua. Am o problema si sper sa ma ajutati . Deci Soția mea a născut recent pe data de 15 Noiembrie a lucrat în 2017 și 2018 doar două luni după care sa oprit contractul de muncă fără concediu fără nimic și vreau să știu de ce acte Am nevoie pentru îndemnizatie de la primărie miel spuse că am nevoie să completeze o adeverință privind veniturile cine trebuie să completez adeverință în cazul în care au lucrat două luni la ultima firmă și un an la cealaltă ambele sau nu am nevoie de această adeverință pentru că domnii ăștia nu par prea competenți să îmi răspundă la aceste întrebări. Deci sotia are peste 12 luni contribuite dar in momentul in care a nascut nu a avut loc de munca . Intrebarea e simpla fiind neangajata ce acte trebuie sa prezinte la primaria fiind nesalariata ?(dar cel putin 12 luni cotizate la stat ) va multumesc anticipat

Cornel Vasile a scris:

Veniturile realizate din I.I. vi se vor adauga la veniturile realizate in cele 12 luni eligibile pentru CCC.

De la fiecare angajator va lua adeverinta cu veniturile nete realizate, iar la dosar va depune si copia deciziei de incetare a c.i.m.
Va multumesc mult !

Cornel Vasile a scris:

De la fiecare angajator va lua adeverinta cu veniturile nete realizate, iar la dosar va depune si copia deciziei de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Vicky82 Vicky82 Stimulentul de insertie (650 lei)care i se acorda mamei daca se intorce la 22 luni ale copilului la munca si care se plateste pana face copilul 3 ani este ... (vezi toată discuția)
Ccc luna aferenta tatalui CATIS CATIS Vreau sa ma intorc pe1 septembrie la munca (CCC-ul meu de 2 ani se termina pe 15 ianuarie 2017). Tatal ar trebui sa intre in luna lui de concediu la 1 ... (vezi toată discuția)
Ccc obligatoriu pentru tata o luna ramiha ramiha Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns din partea dvs. Dupa nastere vreau sa intru in CCC pentru an. Am inteles ca pentru copiii nascuti dupa 1 martie ... (vezi toată discuția)