avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestaţie pv de contravenţie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestaţie pv de contravenţie

Ce se întâmplă dacă în cazul unei contestaţii a unui proces verbal de contravenţie prin care s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere, originalul pv (formularul albastru) dar şi una din copii (formularul roz) ajung din eroare la contravenient. Poate fi un caz de nulitate judecata fără originalul procesului verbal în original?
Cel mai recent răspuns: balasa , utilizator 17:06, 24 Iulie 2017
Buna ziua,

In cadrul plangerii contraventionale, instanta a dispus depunerea la dosar a originalului procesului verbal, iar acesta a ajuns la dvs?
Daca organul de constatare nu poate depunde originalul procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, desi instanta de judecata i-a pus in vedere aceasta obligatie, instanta poate retine acest aspect ca si motiv de nulitate absoluta a procesului verbal.
Mulţumesc pentru răspuns. Problema este că în acest caz instanta a greşit deoarece cu ocazia întâmpinării efectuate de pârât la contestaţia mea m-am trezit si cu originalul ȋn acte.
Daca v-a fost comunicat dvs este vorba despre o eroare care nu afecteaza desfasurarea procesului sau duce la anularea procesului verbal contestat,
Dvs. vreţi să spuneţi că instanta poate judeca in lipsa originalului?! Ce valoare mai au copiile în lipsa înscrisului original. Cum se poate face dovada că acesta mai există?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contravenţie OliviaCD OliviaCD Am întocmit un Procesul verbal de contravenţie în baza legii 50/1991 în trei exemplare, cu indigo. Pe unul dintre exemplare nu apare semnătura primarului ... (vezi toată discuția)
Proces verbal constatare contraventie - lipsa rovinieta tiberiu.bastic@gmail.com tiberiu.bastic@gmail.com Procesul-verbal de constatare a contraventiei a fost intocmit la data de 22.06.2015 ( primit de la Posta Romana pe 06.07.2015 ), iar in el este specificat ... (vezi toată discuția)