avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... evaluare pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

evaluare pe post

De sapte ani de zile de cand m-am angajat la actualul loc de munca (intr-o institutie bugetara) niciodata nu am fost chemata la o evaluare pe post. Practic persoana de la resurse umane iti aduce fisa de evaluare pe post sa iti pui primul notele si semnatura dupa care nu mai vezi niciodata acea fisa. Nu primesti nicio informatie despre calificativul primit sau ziua evaluarii. Partea ciudata este ca daca faci o contestatie la ITM angajatorul va arata fisa semnata de tine in avans fara sa recunoasca ca de fapt tu ai semnat primul "in alb" la fel cum au facut toti colegii tai. Spun asta pentru ca intr-o discutie cu seful institutiei am abordat aceasta chestiune iar el a cerut sa i se aduca fisele de evaluare pe mai multi ani si mi-a spus ca am f. bine si ca el "vede" ca toate fisele sunt semnate de mine.
Anul trecut mi-am dat seama de calificativ indirect privind fluturasul de salariu. Prin smecheria cu semnatura in avans esti privat de dreptul de a contesta. Am colegi care nu primesc niciodata foarte bine pentru ca desi au studii superioare si nu li se poate reprosa nimic profesional au salarii mult inferioare celor cu studii medii. Ce se poate face pentru ca angajatorul si persoana de la resurse umane sa respecte legea? Pot sa trec notele in avans si sa refuz sa semnez "in alb" fisa de evaluare?
Cel mai recent răspuns: katriona , utilizator 22:21, 29 Septembrie 2009
Din punctul meu de vedere singura posibilitate legala este sa nu mai semnati in alb fisa de evaluare, ci numai dupa ce a fost intocmita si completata. Aveti astfel posibilitatea de a o contesta.
Este o fisa de evaluare sau de autoevaluare?

Fisa de evaluare,de apreciere a performantelor activitatii desfasurate este intocmita de seful locului de munca.
Acesta va face evaluarea,semneaza pe formulariar,iar dvs semnati de luare la cunostinta si faceti adnotari daca considerati necesar.

Evaluarea se face semestrial sau anual, pe baza unei proceduri de lucru folosind formularul de evaluare.
E o fisa "3in 1". Fisa are vreo 5 coloane in care se trec notele de catre mine, de catre evaluatorul numit de institutie, de catre seful de sectie si de catre director. In partea de jos mult sub tabel sunt "semnatura celui evaluat", "semnatura directorului" si "semnatura sefului de sectie" Fisa fara note si fara semnaturi ajunge la mine. Eu trec prima notele si mi se spune sa semnez la "semnatura celui evaluat". Dupa care nu mai stiu nimic despre cum ma apreciaza sefii. De fapt acum singur meu sef ierarhic este directorul. Nici nu ar putea sa ma evalueze altcineva din institutie pentru ca imi sunt egali sau inferiori ca pregatire. Poate doar un coleg care are din pacate acelasi tratament pentru ca ii este superior directorului ca pregatire. De cativa ani si eu si el depunem rapoartele de activitate prin secretariat cu numar de inregistrare tocmai pentru a le oferi material de analiza celor care ar dori sa ne evalueze.
Nu vreau sa fiu tipicara dar trebuie sa tineti cont de urmatorul context. Sunt ok profesional. Insa mi se dau mereu sarcini in plus profitandu-se de o fisa a postului foarte generala. Si inca ma descurc.
In transa mare de 15 zile de concediu am fost chemata de director la servici pentru doua sedinte legate de problemele bugetare si demararea unor noi proiecte de eficientizare (nu a fost o chemare scrisa). I-am explicat ca pot lucra pe proiecte doar ca fiind in concediu ar putea sa accepte amanarea concediului meu cu cateva zile. Nu a fost de acord cu amanarea concediului si drept consecinta mi-am petrecut o parte din concediu contactand colaboratorii. Dar nu de frica lui ci din constiinta profesionala. In timp ce proiectele vor aduce bani la bugetul institutiei el desi nu are nici un plan managerial declara ca nu se lasa pana nu ii va da afara pe singurii care au gasit solutii (pe mine si pe colegul meu). Culmea chiar in ultima zi de concediu cand am lucrat in paralel pe mai multe proiecte 12 ore pe zi din care 8 la locul de munca! In acest context nu vreau sa semnez in alb fisa de evaluare!
Este o evaluare anuala pe anul 2008 si mi s-a cerut sa semnez fisa de evaluare la inceputul lunii septembrie 2009. Daca si cand vor semna ceilalti nu stiu ca nu mi se spune nimic. Persoana de la resurse umane e nemultumita si cand cer copie xerox dupa cererea de concediu semnata de director!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite imputernicire semnatura cristinacarina cristinacarina Buna seara! Am niste nelamuriri in ce priveste intinderea dreptului de semnatura in locul sefului(director) de institutie publica!?Acesta fiind in concediu ... (vezi toată discuția)
Fisa de post mihaelaru mihaelaru buna ziua, doresc sa va intreb daca intocmirea fisei de post este responsabilitatea departamentului de resurse umane, daca acest lucru este si trecut in ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta - delegarea atributiilor secretarului uat oanaelena79 oanaelena79 Sunt functionar public intr-o primarie mica si as vrea sa stiu daca se incalca atributiile de secretar: DE DOUA ZILE FARA SA FIM ANUNTATI, D-L VICEPRIMAR UMBLA ... (vezi toată discuția)