avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire de drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire de drept

Bună ziua la toată lumea. Am o discuție în familie pe aceasta tema și v-aș ruga frumos, sa ma ajutați sa înțeleg. Suntem 3 frați, eu fiind cel mai mic, mama este în viata, tata e mort de mult. După ce a murit tata în anul 1985,noi eu și cu mama mea stăteam în apartamentul familiei, dat de Ceaușescu după ce am fost demolati de la o casa, ce mama și tata cumpărase o parte din casa aia sa avem mutație, tata și mama veniseră de la tara. Deci după ce murise tata, mama sa recăsătorit, eu lucrând am plătit eu singur apartamentul la ICRAL, timp de 2 ani sau 3,nu mai rețin exact.. Și a fost trecut apartamentul pe numele meu. Frații mei deja aveau apartamente, date de la servici unde lucrau, cum se dădea pe timpul lui Ceaușescu.. Menționez ca frații mei, la vremea aia nu mi-au zis vreodată, nici unul din ei, sa ma ajute sa plătesc casa sau taxe nimic. Totul a fost pe mine. Eu aveau deja case și familie și, normal, nui interesau. Acum , vine problema, cei doi frați ai mei,reclama ca și ei au dreptul la casa aia, ca a fost a familiei... Deci ei vreau sa știu, fiind faptul ca ei nu au contribuit cu nimic la plata casei ăleia, au drept și ei, în afara de cel moral!? Cum ar trebui sa fie chestia asta!? Va mulțumesc... Alex
Cel mai recent răspuns: Cinematix , utilizator 15:21, 25 Iulie 2017
Buna ziua,
Daca acea casa este cumparata pe numele dumneavoastra DOAR dumneavoastra aveti dreptri la ea.
Daca acea casa este pe numele mamei atunci, la decesul mamei, vor avea si ei dreptul la mostenire.
Am expus situatia DOAR DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL!
Va mulțumesc, de răspuns, e ceea ce și eu ma gândeam.. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale dadica dadica Buna ziua, Mama a divortat de tata in 1980 .S-a recasatorit in 1982 si a cumparat apartamentul de 2 camere dat de la ICRAL tatalui meu, in care stateam ... (vezi toată discuția)
Proprietate icral subsonic subsonic Buna ziua Am o problema pe care as dori sa o clarific cumva si apelez in acest sens la cunostiintele dvs. juridice. Acum cativa zeci de ani mama mea a ... (vezi toată discuția)
Care va fi partea mea ? ContSters412228 ContSters412228 In urmă cu multi ani ,mama a divorțat de tata.Apartamentul in care locuiam era al bunicilor mei.Bunica a murit prima.Apoi bunicul a vândut apartamentul ... (vezi toată discuția)