avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul medical afecteaza indemnizatia?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul medical afecteaza indemnizatia?

Buna ziua, am 16 saptamani de sarcina, vreau sa stiu daca concediul medical afecteaza calculul la indemnizatie? Multumesc, o zi buna!
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 26 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Afecteaza , intrucat concediile medicale se platesc in functie de codul mentionat pe certificat , iar indemnizatia pentru creșterea copilului se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Eu am acum 1600 lei pe contract si 1250 bani in mana. Am auzit ca la veniturile mai mari afecteaza. In cazul venitului meu, este valabil raspunsul de mai sus?
Probabil ca efectul este mai mic in situatia celor cu salarii mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata in timpul perioadei de somaj ! teglaslevente teglaslevente Daca am ramas insarcinata in timpul perioadei de somaj cat o sa primesc din indemnizatia de la stat pt mame ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate Georgiana Drideanu Georgiana Drideanu Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine, ca nu mai inteleg nimic, iar la mine la munca nu o sa ma lamureasca nimeni, atata timp cat este in interesul ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Mihaelaanca33 Mihaelaanca33 Buna seara ,am și eu o întrebare: lucrez din septembrie 2016 și în momentul de fata sunt însărcinată în 18 săptămâni...dacă din motive medicale ... (vezi toată discuția)