avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,
Pot fi mentionati in testament doi mostenitori? (doua persoane)
Eu cred ca da.
Buna ziua,
Evident ca DA!
E de preferat ca fiecare sa fie prevazut cu cota sa sau cu bunul lui BINE DEFINIT!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti perfecta testamentul in consideratia a doua persoane.

Va sugerez sa perfectati testamentul la notar.
Testamentul este un act revocabil, care ramane fara efecte juridice daca testatorul isi exprima optiunea, in acest sens.

De asemenea, aceasta liberalitate ( act cu titlu gratuit ) , poate fi contestat de catre mostenitorii rezervatari, in ipoteza in care lezeaza rezerva succesorala prevazuta de lege.
Clasa succesorilor rezervatari se compune din parinti, sot supravietuitor si descendenti.
Asa cum s-a precizat mai sus, obiectul testamentul trebuie sa fie clar, bine definit, asa incat fiecare dintre cei doi succesibili sa cunoaste intinderea drepturilor pe care le dobandeste.
Succes.
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
trandafir2, moderator
Intreb pentru ca acum 18 ani nu era permis. Cel putin asa mi-a spus mie notarul.
Multumesc de raspuns!

Imi poate spune cineva ce acte trebuie duse pentru intocmirea testamentului?
Acte doveditoare ale proprietatilor?
Acte de identitate ale celor care vor fi nominalizati ca mostenitori?
Si cat costa?
Multumesc!

[ mesje conexate ]
Ultima modificare: Marți, 25 Iulie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In antiteza cu ce s-a exprimat mai sus, as spune ca, din contra, nu este indicat sa se treaca cota in cuprinsul legatului daca legatul se refera la un singur bun, adica cele doua persoane desemnate sa aiba calitate de legatar universal, nu legatar cu titlu universal. Desigur, suveran este testatorul (chiar si atunci cand greseste, este dreptul lui sa o faca).

Acte necesare: carti de identitate/buletine testator, martori, legatari si actele de proprietate asupra bunurilor, dupa caz, certificatul medico-legal psihiatric.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)
Drepturi legatar universal carmin72 carmin72 Buna ziua! Daca testatorul (fara rezervatari) decedeaza, este suficient ca legatarul universal sa prezinte testamentul celorlalte rude pentru a le opri sa ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)