avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios, cum il pot proba
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios, cum il pot proba

Am 23 de ani si am inceput sa fac bani pe net, din vanzari, ecomerce. Nu stiu daca puteti intelege cum e la varsta asta dar inca esti lipit de anumiti oameni pe care ai vrea sa-i ocolesti. Mai iesi cu prietenii in oras, la o cafea,etc.
Cineva, un fost coleg de liceu care nu ma suporta a dedus el dupa capul lui ca eu as fi facut acei bani ilegal. Tipul se crede destept si pe mine ma crede un prost. Asa ca s-a dus el frumos la POLITIE unde a mintit ca eu pacalesc oamenii pe net si ca fur bani. Din cauza acelui idiot am ramas fara 3 laptopuri, 2 imprimante timp de 6 luni de zile. m-am trezit cu mandat de perchezitie, cu mascatii peste mine. In mandat nici nu scria ce anume cauta. Scria doar "frauda informatica". Ori pt. mandar trebuia sa caute obiectul X sau Y, corect? Mi-au facut perchezitie domiciliara si apoi informatica insa mie nu mi-au luat nici o declaratie. Nu am fost nici suspect, nici martor, nici inculpat. Ieri am primit ordonanta de clasare pt. "fapta nu a fost savarsita de numitul X sau fapta nu exista". Cheltuieli de judecata, retinute in saracina statului. Nu s-a indiciat suma.

Pot sa-i fac acuma ce idiotului cu gura mare? El se crede un vel de vitez pt. isprava lui ca mi-a pus aiurea politie pe cap. El crede ca eu sunt vinovat si el e ceva Dumnzeu care a avut dreptate. El a zis ca eu i-as fi spus ca eu pacalesc oamenii si ca le fur banii. Fapt neadevar.Insa ar fi doar cuvantul meu contra al lui. Acuma ce pot sa fac? Sa sdeclar la fel despre el ca sa-i fac probleme? El nu are un leu in buzunar...as intra eu in belele.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2017
iemu, utilizator
Buna seara,
Solicitati de la parchet sa va fie comunicata ordonanta de neincepere a urmaririi penale si motivul neinceperii.
Cu acest inscris puteti formula o plangere in rem (teoretic nu stiti cine a fosrmulat denuntul, nu?) impotriva denuntatorului constituindu-va si parte civila.
Ba da, il stiu. Scrie si in ordonanta cine e denuntatorul.
Dar ce pot sa fac sa-l arda? Nu vreau doar sa-i vina acasa o ordonata de clasare si lui.
Buna seara,
In afara unei plangeri pentru denunt calomnios va puteti adresa si instantei civile pentru desdaunare!
Ok, si va fi cuvantul meu contra al lui acolo. nu ? ca el a zis ca eu i-am zis. l-am amenintat cu asta si m-a luat la p... zicandu-mi ca "toti oamenii cu bani inseala si profita"
Nu, nu va fi cuvantul dvs. contra cuvantului lui, ci certitudinea lipsei de probe confirmata de instanta penala sau camera preliminara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare procuror. 300 suspecti, se poate cere perchezitie la toti ?? ingrtel ingrtel Intr-un dosar penal privind amenintarea unor procurori ... suntem in jur de 300 de suspecti/martori . Va rog sa-mi spuneti in ce conditii ne pot cere ... (vezi toată discuția)
Perchezitie ilegala? ContSters153080 ContSters153080 am o problema ,......, acum catva timp ma trezesc c-un telefon de la mama mea, care-i singura , tatal meu a decedat anul trecut si locuim in localitati ... (vezi toată discuția)
Mascatii la un nevinovat pici80 pici80 am un prieten care intr adevar a comis infractuini,nu este condamnat,intotdeauna ws a dus la polir\\tie cand a primit citatii...iar intr o zi,cand nu a fost ... (vezi toată discuția)