avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare penala caz accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare penala caz accident rutier cu victime

Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la un caz de accident cu victime.
In 2015 am avut un accident - un betiv mi-a iesit in fata, prin loc nepermis - in urma caruia victima a decedat.
In momentul asta sunt in faza de dinainte de a fi trimis dosarul la procuror si am fost sa dau o ultima declaratie.

Intrebarea este daca la aceasta declaratie/audiere, are voie si avocatul familiei victimei sa fie prezent si sa puna intrebari?
Mentionez ca familia nu are pretentii de la mine conform declaratiilor si ca avocatul s-a sesizat "din oficiu"...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 15:58, 26 Iulie 2017
Daca a formulat cerere in acest sens, are dreptul.
Temeiul in drept este art. 93 c.p.p.
Buna ziua,

Avocatul partilor civile (rudele persoanei vatamate) are dreptul sa participe la audierea dvs. daca a solicitat acest lucru, organul de cercetare fiind obligat sa ii comunice data stabilita pentru audiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coruptie in politie ContSters126274 ContSters126274 Intr-un dosar penal,organul de cercetare penala are voie sa lase partile sa schimbe documentatia din dosar? In cazul asta,ce se poate face? Organul de ... (vezi toată discuția)
Dosar accident termen jony1972 jony1972 Am facut un accident rutier in data de 1 iulie. Mai precis am intors masina pe un drum in afara localitatii si in timp ce efectuam manevra de intoarcere, venea ... (vezi toată discuția)
Accident vătămare corporală AntonieTodea AntonieTodea Am avut un accident în care din cauza neadaptării vitezei am pătruns pe contrasens și am lovit altă mașină...s a întocmit dosar penal pentru vătămare ... (vezi toată discuția)