avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intampla daca nu ma voi prezenta in țară ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intampla daca nu ma voi prezenta in țară pentru munca in folosul comunității?

Anu trecut am fost oprit de poliție conducand un autoturism sub influența băuturilor alcoolice si depasind viteza legala...
Mi.a fost facut dosar penal si am fost chemat la proces de 3 ori dar nu m.am prezentat...
Nu am plătit amenzile penale în valoare de 3000-4000 de lei.
Dupa judecata am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si munca in folosul comunității . .
Ce se poate intampla daca nu ma prezint in țară pentru a executa aceasta pedeapsa, sau care ar fi cea mai usoara posibilitate de a iesi din această situatie fără a prezenta munca in folosul comunității?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca sunteti bolnav scăpați de munca.

Ajungeți dupa gratii daca nu prestați munca in folosul comunității.
Buna ziua,

Daca nu va indepliniti obligatiile stabilite prin hotararea de condamnare, se poate dispune revocarea suspendarii (daca ati primit o condamnare cu suspendare) si executarea pedepsei cu inchisoarea, or inlocuirea amenzii cu inchisorarea (daca ati primit amenda penala).
De asemenea, daca nu executati munca in folosul comunitatii, se poate sesiza instanta de executare pentru ca sa vi se revoce beneficiile acordate si sa executati pedeapsa cu inchisoarea.
Instanta de judecata poate dispune revocarea suspendarii sub supraveghere, dispusa in baza art. 91 din CODUL PENAL.

In urma revocarii suspendarii sub supraveghere, modalitate de individualizare judiciara a pedepsei , instanta de judecata poate dispune executarea pedepsei in regim privativ de libertate.



Prin urmare, dumneavoastra trebuie sa respectati si sa executati intocmai obligatiile dispuse prin hotararea de condamnare.

( numai daca se aprecieaza ca munca in folosul comunitatii nu a fost executata , din motive neimputabile dumneavoastra, spre exemplu, starea de boala, ori activitatea profesionala prestata de dumneavoastra fiind una foarte incarcata , solicitanta ).


Executati munca in folosul comunitatii, in intervale de timp determinate, asa incat sa nu va fie afectate activitatile uzuale, zilnice.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in folosul comunitatii! bog28 bog28 Buna seara . As dori sa stiu ce mi se poate intampla daca refuz sa prestez munca in folosul comunitatii? Am o condamnare de 1 an si 6 luni cu suspendare si 60 ... (vezi toată discuția)
Pedepse cu suspendare Lemeter Lemeter Buna ziua. As dori si eu sa stiu daca se pot da suspendari una supa alta in cazul meu. Acum un an am fost urmarit penal intr.un dosar incare faaptele sunt din ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa nu mi se revoca suspendarea daca sunt gasit "vinovat"? justaques justaques Acum un an am fost prins cu trafic de droguri de risc (international) si pedepsit cu 1 an si 9 luni de inchisoare cu suspendare. Acum o luna un prieten de al ... (vezi toată discuția)