avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar auto decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar auto decedat

Buna ziua!

As dori sa intreb urmatoarele:

Tatal meu a decedat si era proprietarul unei masini . El a decedat la 88 de ani bolnav de Alzhaimer si nu mai conducea masina de 2 ani. In acest timp, eu , fiica lui am condus masina fara accord de comodat si fara probleme. Acum , ca a decedat nu stiu daca mai am voie sa circul cu masina lui . Nu stiu ce anume trebuie sa fac. daca stie cineva sa ma indrume ii multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:07, 26 Iulie 2017
Buna seara,
Aveti voie dar e bine sa dezbateti succesiunea si sa solicitati ca acel autoturism sa fie trecut in lotul dumneavoastra daca sunt mai multi succesori.
multumesc frumos. daca se poate as dori sa mai intreb urmatorul lucru: se poate dezbate succesiunea si la Tribunal sau neaparat la notar? dupa cate mi s-a spus, la notar inseamna sa platesc niste tarife , iar la Tribunal nu ar trebui platite aceste tarife. si daca se poate, inca o intrebare: ca sa aflu situatia financiara a tatalui meu decedat care nu a spus nimanui nimic este posibil sa cer Administratie financiare o situatie financiara pentru a putea fi adaugata la succesiune? Admministratia financiara sau ANAF ar putea in baza certificatului de deces al tatalui meu sa imi comunice daca ar avea o situatie financiara la vreo banca?
Multumesc
Buna seara,
Dezbaterea succesiunii se poate face la JUDECATORIE doar daca sunt mai multe parti si, eventual, nu se inteleg.
Daca este doar o parte, nu se poate dezbate o succesiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzarea unei masini mostenite daca talonul si cartea masini sunt pe numele decedatului ioanalungu ioanalungu Buna ziua, V-as ramine recunoscatoare pentru o informatie: tatal meu a decedat, lasindu-mi mie si sorei mele o masina. Succesiunea s-a dezbatut si figuram ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme daewoo1 daewoo1 buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: bunicii din partea tatalui au decedat amandoi, au avut 5 copii din care mai traieste doar 1, ceilalti 4 fiind decedati, ... (vezi toată discuția)
Proprietar decedat Gabriel0740 Gabriel0740 Buna ziua. Am un unchi care a decedat, avea o masina trecuta pe numele lui. Matusa mea nu are permis, vrea sa imi dea mie masina. Este vreo problema daca ... (vezi toată discuția)