avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma (sediu fara punct de lucru)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma (sediu fara punct de lucru)

Buna seara! Pot sa infiintez o firma platitoare de TVA care sa aiba doar sediu fara punct de lucru? Singurul obiect de activitate al firmei este comertul cu autovehicule sunt 3.5 tone .
Activitatea se poate desfasura la terti? La adresa noului proprietar al masinii(de fiecare data altcineva)?
Sunt obligat sa detin o casa de marcat? Avand in vedere ca absolut toate platile se vor face prin banca?Rulajul anual nu cred ca va fi mai mare de 30.000 de euro
Ce implica un punct de lucru ,trebuie sa am casa de marcat,registru unic de control etc?
Initial firma va fi deschisa intr-un judet ,apoi as vrea sa ii schimb sediul ,as dori sa stiu cum se face o schimbare de sediu si ce costuri implica .
Buna ziua! Toate firmele se infiinteaza ca microintreprinderi. Ulterior, va trebui sa faceti demersuri la ANAF pentru obtinerea TVA. Puteti desfasura activitati la terti pe transport (la nicio adresa). Pentru aceasta activitate, nu aveti nevoie de casa de marca, veti factura pentru serviciile prestate.
Registrul unic de control este obligatoriu pentru toate firmele si in cazul dvs veti obtine doar unul pentru sediul social. Daca veti dori, pe viitor, veti putea schimba sediul social, costurile la Registrul Comertului fiind de pana in 200 de lei. Daca doriti infiintarea unui punct de lucru cu alte activitati, puteti face si acest demers. Aici va fi alta discutie in prinvinta casei de marcat (depinde ce fel de activitati veti desfasura la punctul de lucru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl sediu social casa de marcat andreey12 andreey12 Buna ziua, numele meu este Andrei si de curand am infiintat unSRL avand ca obiect de activitate comertul IT printr-un magazin online. Firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Sediu social/punct de lucru Almaris Almaris Am infiintat de curand un S.R.L. (prestare servicii)si pentru ca stau cu chirie am ales varianta unui sediu social la un cabinet de avocatura. Ce mi-a scapat ... (vezi toată discuția)
Firma doar cu sediu social fara punct de lucru? DAYANA_Only DAYANA_Only Daca X s.r.l. desfasoara : - caen 4690 - Comert cu ridicata nespecializat - caen 4618 - Intermedieri in comertul specializat in vanzarea produselor cu ... (vezi toată discuția)