avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Pot primi pensie anticipată după 40 ani vechime Si varsta de 58 ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 28 Iulie 2017
Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare cu cel puţin 8 ani mai mare decât stagiul complet de cotizare prevăzut de lege, pot solicita pensia anticipată cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.

In speta, va trebuie un stagiu de cotizare de cel putin 43 de ani pentru a putea beneficia de pensie anticipată .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare laumotor laumotor Am 52 ani, o vechime in munca de 33 ani din care 14 la grupa 1 de munca. Intrebare: pot beneficia de pensionare anticipata? din punctul meu de vedere, 33+7=40 ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata am 54 ani si am lucrati cu armata cu tot 36,5 ... Cereantu Lilian Cereantu Lilian Buna dimineata Am 54 ani si am lucrati cu armata cu tot 36,5 ani la CFR din care 13 ani la grupa 1 de munca, eu ma incadrez sa ies la pensie anticipat sau ... (vezi toată discuția)
Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)