avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare restaurant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare restaurant

Buna ziua,

Sint junior inca pe acest forum si doresc sa va salut ca pentru prima vizita si utilizare a acestui forum.

In masura in care ma puteti ajuta cu o referinta legala v-as ruga sa ma ajutati cu urmatoarea problema pe care o am:

Retetarele existente la infiintarea unui restauranta (unitate de alimentatie publica) si fluxul de preparare a produselor trebuie cumva supuse inregistrarii prealabile, eventual aprobarii prealabile, la vreuna din institutiile de control din domeniul sanitar veterinar sau agricol alimentar ?

Am incercat sa gasesc prin Cautare, dar si pe indaco.ro, referinta gasita Norma ANSVSA din 23/12/2004 MO 107bis/02.02.2005 pune restaurantul pe o lista cu autorizare pe proprie raspundere si cam atit.

Va multumesc si va doresc o zi buna!
Cel mai recent răspuns: cristop , utilizator 13:49, 16 Ianuarie 2006
Eu am mai gasit o “Procedură de autorizare a funcţionării comercianţilor din punct de vedere sanitar veterinar” - Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 414 din 14/06/2002 care prevede obligativitatea unei autorizari prealabile a restaurantelor si conditiile in care aceasta se acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii in functie de activitatea delarata principala? tinaval11 tinaval11 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu o enigma , caci pana acum unii zic asa iar altii exact invers. Vreau sa deschid o pizzerie , dar fara a servi in incinta ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare pentru un fast food Ana1987 Ana1987 Care sunt autorizatiile necesare pentru comercializare produse fast food in cadrul unui local care este o ceainarie, dar vrea sa isi extinda profilul de ... (vezi toată discuția)
Bucatarie comerciala intr-un apartament rezidential Braven Braven Buna ziua, Nu am multe cunostinte in acest domeniu si m-ar ajuta enorm o confirmare la urmatoarea intrebare - Pot sa operez o bucatarie comerciala (a unui ... (vezi toată discuția)