avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 2 Locuri de munca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

2 Locuri de munca

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Daca o persoana lucreaza in 2 locuri de munca diferite, atunci cand are un concediu medical unde il duce?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Oranina Dumitru , Contabil 14:49, 29 Septembrie 2009
Primeste Casa de sanatate copie cf cu originalul? Nu depinde numai de ce vrem noi, ci si de institutiile care verifica modul de calcul a indemnizatiei si care gest fondul din care se suporta o parte din aceasta.

Eventual se poate cere de la soc unde nu are loc de munca stagiu de cotizare (nu stiu insa daca nu trebuie vizat de vreo institutie) si soc unde este functia de baza cumuleaza stagiul la ei cu stagiul de la cealalta soc si calculeaza indemnizatia. Nu sunt sigura ca se poate proceda asa, dar ar fi mult mai logic.

La cel de-al 2 loc de munca cerere de concediu fara salar.

Vedeti si sectiunea de dreptul muncii unde raspund consultantii in resurse umane care poate ca au mai intilnit acest caz.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
t.simona, utilizator
adrianan10 a scris:

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Daca o persoana lucreaza in 2 locuri de munca diferite, atunci cand are un concediu medical unde il duce?

Va multumesc!



Iata ce spune legislatia : Norma de aplicare a OUG 158/2005 publicata in MO 147/16.02.2006

"Art. 72. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate. Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1 din prezentele norme. "

Succes!!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si doi angajatori rodicasuta53 rodicasuta53 Ptr o persoana care lucreaza cu contract de munca de 8 ore la stat si contract de munca de 4 ore la privat unde/cum se calculeaza concediul de maternitate??? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical klara0329 klara0329 Cine ma poate lamuri in legatura cu un angajat cu 2 ore si functie de baza la o alta unitate. In acest caz cum ma descurc deoarece este in concediu medical si ... (vezi toată discuția)
Concediul medical mihavisa mihavisa In cazul in care lucrezi cu contract individul de munca la doua societati (ai doua locuri de munca legale), certificatul medical se poate duce la ambele locuri ... (vezi toată discuția)