avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu fara plata functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu fara plata functionar public

Buna ziua! Va rog sa ma indrumati in urmatoarea chestiune: va rog sa imi indicati articolul de lege in baza caruia un functionar public poate beneficia de concediu fara plata.Nu este vorba de studii, ci pur si simplu am nevoie de cateva zile libere (6, mai exact),pentru o problema de familie,si nu mai am zile ramase din concediul de odihna.
Cum procedez? Cererea trebuie aprobata de seful de serviciu si de conducatorul institutiei? Fiind vorba de concediu fara plata, este nevoie de motivarea solicitarii?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:21, 28 Iulie 2017
OG 6/2007
art.22
.....
(7) Celelalte prevederi ale Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, republicată, cu modificările ulterioare, rămân în vigoare.

HG 250/1992
art.25
(1) Salariaţii din administratia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unitatile bugetare au dreptul la concedii fără plata, a caror durata însumată nu poate depăşi 90 de zile lucratoare anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situaţii personale:
a) susţinerea examenului de bacalaureat, a examenului de admitere în instituţiile de invatamint superior, curs seral sau fără frecventa, a examenelor de an universitar, cit şi a examenului de diploma, pentru salariaţii care urmeaza o formă de invatamint superior, curs seral sau fără frecventa;
b) susţinerea examenului de admitere la doctorat, a examenelor de doctorat sau a tezei de doctorat, în cazul salariatilor care nu beneficiaza de burse de doctorat;
c) prezentare la concurs în vederea ocuparii unui post în alta unitate.

(2) Salariaţii au dreptul la concedii fără plata, fără limita prevăzută la alin. (1), în urmatoarele situaţii:
a) ingrijirea copilului bolnav în vârsta de peste 3 ani, în perioada indicată în certificatul medical; în acest drept beneficiaza atit mama salariata, cit şi tatal salariat, dacă mama copilului nu beneficiaza, pentru aceleasi motive, de concediu fără plata;
b) tratamentul medical efectuat în strainatate pe durata recomandata de medic, dacă cel în cauza nu are dreptul, potrivit legii, la indemnizatia pentru incapacitate temporara de muncă, precum şi pentru insotirea sotului sau, după caz, a sotiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, sora, parinte, pe timpul cit acestia se afla la tratament în strainatate - , în ambele situaţii cu avizul obligatoriu al Ministerului Sănătăţii.

(3) Concedii fără plata pot fi acordate şi pentru interese personale, altele decit cele prevăzute la alin. (1) şi (2), pe durate stabilite prin acordul părţilor.


Legea nr.188/1999
art.35
(1) Funcţionarii publici au dreptul, în condiţiile legii, la concediu de odihnă, la concedii medicale şi la alte concedii.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca adelin_moraru@yahoo.com adelin_moraru@yahoo.com sant personal conex la ministerul public si as dori sa stiu la cat concediu fara plata am dreptul? (vezi toată discuția)
Concediu fără plată AlexandruV AlexandruV Bună seara, Lucrez într-o instituție bugetară și vreau să-mi iau concediu fără plată începând cu 1 ianuarie din motive personale. Cât timp pot ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata cseli cseli Un angajat (contractual) la o institutie publica in ce conditii are dreptul la concediu fara plata si pe ce perioada? (ex. daca vrea sa plece la lucru in ... (vezi toată discuția)