avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restrangerea activitatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restrangerea activitatii

Buna ziua, lucrez la o firma ce urmeaza sa-si resranga activitatea, si concedierea urmeaza sa aiba loc in 3-4 reprize, se pare ca eu sunt in prima lista , mama a trei copii si cu un sot care lucreaza afara , cand si cand, ce pot face sa-mi prelungesc concedierea si sa fiu in ultima lista, cu co medical sau ma pot lega si ca sunt mama si am trei copii in intretinere?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:44, 28 Iulie 2017
1. O varianta ar fi luarea unui concediul medical.

2. Nu puteti invoca situatia familiala , decat daca la nivel de angajator exista prevazute - in ccm aplicabil sau in reg.intern - criteriile avute in vedere pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere si printer criterii se numara si aceasta situatie.
Co.medical trebuie luat inainte sa te informeze de preaviz sau nu are importanta
multumesc
Nu cred ca are importanta .. insa unii salariati prefer in perioada de preaviz sa-l ia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere MateiRA MateiRA Buna ziua, In data de 13.01.13 mi s-a adus la cunostinta verbal, mie si altor colegi de la alte departamente ca se vor desfiinta posturile si vom fi ... (vezi toată discuția)
Concedierea prin desfiintarea unui post DeliaStefanescu DeliaStefanescu Buna ziua, In compania in care lucrez s-a anuntat procesul de restructurare. Astfel cativa angajati care fac parte dintr-un anumit grup, de exemplu eu fac ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contract de munca, restructurari Mihaela Capatina Mihaela Capatina Buna ziua In cazul unor restructurari care sunt criteriile legale de restructurare tinand cont ca este societate comerciala care nu are contract colectiv de ... (vezi toată discuția)