avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revizuire sentinta penala in ceea ce priveste latura ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revizuire sentinta penala in ceea ce priveste latura civila

Ce regulii de procedura trebuiesc aplicate in cazul in care se cere revizuirea unei sentinte penale in ceea ce priveste latura civila? se aplica proc civila sau cea penala? se poate aplica un caz de revizuire din procedura civila care nu exista in cea penala? mai exact....art. 322 pct. 6 CPC?care este instanta competenta? potrivit proc penale ar fii prima instanta, potrivit procedurii civile ar fii instanta care a dat hotararea?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:26, 30 Septembrie 2009
Se aplica C.pr. pen. si nu C. pr. civ.
Vedeti art 393 C. pr. pen.
Revizuirea , cale de atac extraordinara,de ratractare , e de competenta instantei de judecata care a pronuntat hotararea judecatoreasca.

Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Revizuirea este institutia prevazuta in legea penala prin sectiunea II dihn Codul de procedura penala.
Astfel
art 393-Hotararile judecatoresti definitive pot fi supuse revizuirii,atat cu privire la latura penala cat si cu privire la latura civila.Cand o hoatarare priveste mai multe infractiuni sau mai multe persoane,revizuirea se poate cere pentru oricare dintre fapte sau dintre faptuitori.
Da, legea prevede in mod expres revizuirea pe care o vizati dvs.
Procedura penala art 394, nu prevede un caz echivalent cazului prevazut de art. 322pct. 6 cod proc civ. Deci, in cazul in care o institutie publica nu a fost aparata in procesul penal, motiv pentru care nu s-a constituit parte civila in termen, poate solicita revizuirea hotararii penale in conditiile in care hotararea penala a respins pretentiile civile ale institutiei pbl tocmai pe motiv de neconstituire de parte civila in termen? Multumesc

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire. ajutatima cu un raspuns! elvira,cristina elvira,cristina As dori sa stiu ce insemna 522/ art 393/394 nu stiu daca l-am scris bine. Dar ajutati-ma cu un raspuns. Va multumesc mult de raspunsu. (vezi toată discuția)
Termen de revizuire andreidarius andreidarius in cazul prevazut de art 322 pct 4 vechiul cod de procedura civila, in cazul in care exista o hotarare judecatoreasca de fond care declara fals un inscris ( ... (vezi toată discuția)
Citare gresita justlegal justlegal Stimati avocati, va rog sa imi dati un sfat. La 3 luni dupa pronuntarea respingerii unei plangeri impotriva unei rezolutiei am vazut ca procedura de citare nu ... (vezi toată discuția)