avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... citare gresita
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

citare gresita

Stimati avocati, va rog sa imi dati un sfat.
La 3 luni dupa pronuntarea respingerii unei plangeri impotriva unei rezolutiei am vazut ca procedura de citare nu a fost corecta. Din cate am inteles, nu mai pot face contestatie in anulare pentru ca au trecut mai mult de 10 zile. As vrea sa stiu daca avand in vedere acest aspect pot solicita revizuirea pronuntarii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: justlegal , utilizator 11:52, 17 Septembrie 2011
Cererea de revizuire a hotărârii pronunţate în temeiul art. 278 indice 1 c. proc. pen. este inadmisibilă, întrucât în raport cu prevederile art. 393 şi art. 394 c. proc. pen., pot fi supuse revizuirii numai hotărârile judecătoreşti definitive prin care a fost rezolvat fondul cauzei, printr-o soluţie de condamnare, de achitare sau de încetare a procesului penal, iar hotărârile pronunţate în procedura reglementată în dispoziţiile art. 278 indice 1 c. proc. pen. nu îndeplinesc această condiţie, neeexistand o rezolvare a fondului cauzei.
I.C.C.J.secţia penală, decizia nr. 1943 din 27 martie 2006
V-am raspuns pentru revizuire, mai sus spuneti contestatie in anulare , iar mai jos revizuire.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Contestatia in anulare se face in termen de 10 zile de la data la care ati observat existenta acestui fapt.
Car3men a scris:

Contestatia in anulare se face in termen de 10 zile de la data la care ati observat existenta acestui fapt.

Va multumesc pentru raspuns. Cei drept intrebarea nu era prea clara si ... din pacate nu am nici o dovada privind data la care am observat ca unul din intimati nu a fost citat corect. Am solicitat copii dupa citatii doar pentru a avea dovada tergiversarii procesului si abia acum am observat acest detaliu.
Pot sa solicit constestatie in anulare?
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
justlegal, utilizator
dar procedura de citare a fost indeplinita legal la termenul cand s-au pus concluzii pe plangere?
athe a scris:

dar procedura de citare a fost indeplinita legal la termenul cand s-au pus concluzii pe plangere?

NU. Dar atunci nu stiam.
S-a prezentat un avocat pentru intimati, ulterior am vazut ca imputernicirea nu era semnata si ca persoana necitata a fost scrisa si taiata de pe imputernicire.
Ce pot sa fac acum ... dupa 3 luni de la pronuntare

Alte discuții în legătură

Dupa atacare nup, nelamuriri hotarare judecatorie madost madost Buna ziua, dupa contestarea NUPului, s-a dat o hotarare judecatoreasca pe care nu o inteleg; as aprecia daca poate cineva sa mi-o \"traduca\" si sa-mi explice ... (vezi toată discuția)
Eroare judiciara windwolf35 windwolf35 va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat bun....in urma cu 10 ani se comite o grava eroare judiciara impotriva mea de catre justitie in sensul ca am fost judecat ... (vezi toată discuția)
Sentinta definitiva lungu ilie lungu ilie buna ziua daca o sentinta penala nu sa pronuntat asupra unor fapte retinute in sarcina inculpatului prin actul de sesizare si si cu privire la probe ... (vezi toată discuția)