avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dupa atacare NUP, nelamuriri hotarare judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

dupa atacare NUP, nelamuriri hotarare judecatorie

Buna ziua, dupa contestarea NUPului, s-a dat o hotarare judecatoreasca pe care nu o inteleg; as aprecia daca poate cineva sa mi-o "traduca" si sa-mi explice cineva ce inseamana amenda administrativa si ce implicatii are si daca aceasta hotarare este definitiva, poate fi atacata?
Va multumesc

"Solutie: În temeiul art.2781 alin. 8 lit. b C.proc.pen. (având în vedere, pentru identitate de raţiune, şi decizia în interesul legii nr. 44/2008 a ÎCCJ – Secţiile Unite), admite - în parte - plângerea petentei, în contradictoriu cu intimatul. Desfiintează parţial ordonanţa nr. emisa la data de de Parchetul de pe lânga Judecatoria sectorului 5 Bucureşti, precum şi ordonanţa nr. a prim-procurorului aceluiaşi parchet, în sensul că reţine ca temei al scoaterii de sub urmărirea penală a intimatului pentru fapta de vătămare corporală din culpă, prev. de art. art. 184 alin. 1 şi 3 C. pen., disp. art. 11 pct. 1 lit. b rap. la art. 10 lit. b ind. 1 Cpp - întrucât fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni. În baza art. 18 indice 1 alin. 3 rap la art. 91 lit. c) Cp, aplică intimatului sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii în cuantum de 1.000 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţelor atacate. În baza art.192 al.3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân in sarcina acestuia. Definitivă."
Cel mai recent răspuns: madost , utilizator 09:17, 19 Martie 2012
Hotararea instantei este definitiva.Nu o mai puteti ataca, urmand a achita amenda administrativa dispusa.
Ma scuzati ...dar mai are o sansa la Tribunal...
xuser a scris:

Ma scuzati ...dar mai are o sansa la Tribunal...

Argumentati va rog sustinerea.
Eu vad ca scrie ,,definitiva,, la sfarsit.
In plus , e si confrom cu ultimele reglementari privind plangerea la instanta in temeiul art. 278 ^1.
Din cate stiu, si chiar ma intereseaza deci va rog sa ma lamuriti ...

Se poate cere o revizuire la Tribunal, chiar pe cauzele ce privesc 278, si atunci esti trecut pe lista de sedinta drept "reviziuent".
xuser a scris:

Din cate stiu, si chiar ma intereseaza deci va rog sa ma lamuriti ...

Se poate cere o revizuire la Tribunal, chiar pe cauzele ce privesc 278, si atunci esti trecut pe lista de sedinta drept "reviziuent".

Plangerile pe art. 278 ind. 1 c.pr.pen. nu se mai pot ataca, avand in vedere modificarile de la sfarsitul anului 2010 (Legea 202/2010 - mica reforma in justitie). Prin urmare, ce da prima instanta e definitiv. Revizuirea este o cale de atac extraordinara si este admisibila pentru motive limitate si care nu tin de fondul cauzei. Deci sansele sunt 0 pe revizuire daca nu se incadreaza pe situatiile expres prevăzute de cod.

Cat priveste intrebarea initiala a subiectului, daca persoana in cauza este cel careia i s-a dat amenda administrativa raspunsul e simplu: ati primit 1000 Lei amenda. Nu vi se inscrie in cazier, nu are natura unei sanctiuni penale, tocmai pentru ca se considera ca fapta este prea putin periculoasa ca sa fie considerata infractiune. Fiind definitiva nu se mai poate ataca, dupa cum am aratat mai sus. In functie de circumstante, daca ati comis sau nu fapta, solutia e buna sau nu.

Alte discuții în legătură

Redeschidere/revizuire in cad de 18^1 xuser xuser Speta de caz concreta: -cineva a platit cu file CEC de 250 000 leo fara acoperire pt. a procurora anumite produse IT (falsificand si o gramada de ... (vezi toată discuția)
Drept procesual penal - cale de atac F.V. Strauß F.V. Strauß va rog dati-mi un sfat in materie de drept procesual penal. Speta: procurorul primeste o plangere si da incadrarea juridica gresita faptei. In loc de ... (vezi toată discuția)
Recurs iccj xuser xuser Imi explica va rog si mie cineva cum de anumite dosar, gen 278^1 ajung sa se judece cu recurs la ICCJ? http://www.scj.ro/dosare.asp (vezi toată discuția)