avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dupa atacare NUP, nelamuriri hotarare judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

dupa atacare NUP, nelamuriri hotarare judecatorie

Buna ziua, dupa contestarea NUPului, s-a dat o hotarare judecatoreasca pe care nu o inteleg; as aprecia daca poate cineva sa mi-o "traduca" si sa-mi explice cineva ce inseamana amenda administrativa si ce implicatii are si daca aceasta hotarare este definitiva, poate fi atacata?
Va multumesc

"Solutie: În temeiul art.2781 alin. 8 lit. b C.proc.pen. (având în vedere, pentru identitate de raţiune, şi decizia în interesul legii nr. 44/2008 a ÎCCJ – Secţiile Unite), admite - în parte - plângerea petentei, în contradictoriu cu intimatul. Desfiintează parţial ordonanţa nr. emisa la data de de Parchetul de pe lânga Judecatoria sectorului 5 Bucureşti, precum şi ordonanţa nr. a prim-procurorului aceluiaşi parchet, în sensul că reţine ca temei al scoaterii de sub urmărirea penală a intimatului pentru fapta de vătămare corporală din culpă, prev. de art. art. 184 alin. 1 şi 3 C. pen., disp. art. 11 pct. 1 lit. b rap. la art. 10 lit. b ind. 1 Cpp - întrucât fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni. În baza art. 18 indice 1 alin. 3 rap la art. 91 lit. c) Cp, aplică intimatului sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii în cuantum de 1.000 lei. Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţelor atacate. În baza art.192 al.3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân in sarcina acestuia. Definitivă."
Cel mai recent răspuns: madost , utilizator 09:17, 19 Martie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand vreau sa multumesc tuturor pentru raspunsuri si ajutor...nu banuiam ca o sa trezesc mici "controverse" cu problema mea...dar se pare ca in RO cazurile mici si usoare pot deveni f usor grele si complicate ..si invers

ma abtin cu greu sa nu stau sa scriu vreo 30 min despre cazul meu ...astfel ca o sa incerc sa fiu cat mai transant

este vorba de un "inchipuit eveniment rutier" cu un pieton in urma caruia ar fi "rezultat" o entorsa...dar eveniment la care am fost doar spectator..mai exact stateam pe loc cu masina

dat fiind aceste intamplari si vazand ca persoana in cauza urmareste sa obtina sume de bani degeaba de la mine bineinteles ca nu m-am "agitat" in niciun fel cu aceasta problema si am incercat ca costurile pe care cazul asta le genereaza sa fie minime SPERAND ca lucrurile se vor lamuri de la sine si ca adevarul ca iesi la iveala (bineinteles ca am fost la politie si procuratura, am dat de nu stiu cate ori declaratii peste declaratiii dar doar atat, nu am vrut sa dau bani pe ceva ce este un fals de prost gust) ...sunt ffff multe de pozestit dar ma opresc aici ca sa nu divagam de la problema actuala

procuratura a dat NUP, partea "vatamata" a contestat in instanta, si astfel am ajuns sa platesc o amenda administrativa pentru ceva ce nu am facut...imi vine foarte greu sa fac acest lucru
daca instanta a dat acea amenda administrativa sa inteleg ca ma considera vinovat de producerea acelui eveniment? nu inteleg de ce ar fi ajuns la aceasta concluzie atata timp cat nu am fost la nicio intalnire cu instanta de judecata, nu mi-au aflat pozitia si parerea decat din declaratiile de la dosar

deci nu inteleg cum poate o instanta care nu m-a audiat sa considere ca sunt vinovat si sa-mi dea o amenda administrativa....iar procurorii care m-au audiat de mai multe ori au considerat ca nu sunt

ideea este daca are sens sa atac hotararea sau sa platesc acea amenda si gata, iesind mai ieftin asa ca timp pierdut prin instante, cheltuieli cu avocati si eu mai stiu ce alte lucruri

dar daca platesc acea amenda nu se poate considera ca recunosc ca sunt vinovat si partea "vatamata" poate sa ceara daune "morale" suplimentare?
~ Conținut șters la cerere ~
dyana162000 a scris:

Daca va veti hotari sa atacati hotararea respectiva cu siguranta veti avea nevoie de un avocat iscusit in ceea ce priveste procedura penala, deoarece aparent acea hotarare asa cum este formulata nu va dreptul nici la recurs nici la revizuire. De aceea aveti nevoie de un avocat bun care sa poata argumenta instantei superioare de ce recursul dvs. este admisibil in situatia de fata.

Pot garanta ca nu exista niciun avocat "iscusit" care poate trece peste vreun RIL. Si chiar daca prin reducere la absurd admitem ca ar trece peste RIL-ul care declara inadmisibila revizuirea in aceasta situatie, nu sunt indeplinite in speta niciunul dintre cazurile limitativ prevazute la revizuire. Asa ca ar fi mai moral daca nu am planta sperante in capul oamenilor, acolo unde sansele de reusita sunt 0. Haideti sa facem avocatura nu astrologie.
am inteles situatia, in oricare din variante nu merita efortul...

insa, moral, nu inteleg de ce mi s-a dat acea amenda...si mai mult decat atat de ce nu o pot contesta...inca o data dpv moral ... mi se pare ca furtul pe care l-a incercat "persoana vatamata" si-a schimbat beneficiarul :)

in continuare nu inteleg motivul pentru care mi s-a dat acea amenda administrativa?
pot consulta dosarul si afla mai multe detalii?

si inca o intrebare, daca nu platesc acea amenda administrativa ce se poate intampla in timp?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere/revizuire in cad de 18^1 xuser xuser Speta de caz concreta: -cineva a platit cu file CEC de 250 000 leo fara acoperire pt. a procurora anumite produse IT (falsificand si o gramada de ... (vezi toată discuția)
Drept procesual penal - cale de atac F.V. Strauß F.V. Strauß va rog dati-mi un sfat in materie de drept procesual penal. Speta: procurorul primeste o plangere si da incadrarea juridica gresita faptei. In loc de ... (vezi toată discuția)
Recurs iccj xuser xuser Imi explica va rog si mie cineva cum de anumite dosar, gen 278^1 ajung sa se judece cu recurs la ICCJ? http://www.scj.ro/dosare.asp (vezi toată discuția)