avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cum trebuie sa procedez?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cum trebuie sa procedez?

am o pensiune pe care am inchiso datorita conditiilor actuale, problema mea este ca patronul merge la sfarsit de saptamana cu diverse persoane acolo si imi aduce facturi de mancare, bautura( le-am inregistrat ca si cheltuieli nedeductibile); mai nou imi aduce facturi pt diverse obiecte de inventar: televizor, diverse scule ( le-a schimbat pe cele vechi, nu ii mai placeau) cum trebuie sa le consider deoarece bonul de consum pe face pe locatia respectiva dar nu am venituri optinute la punctul respectiv de lucru, ce fac cu tva aferent facturilor, il deduc sau nu?
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 09:07, 9 Octombrie 2009
cum ai inchis pesiunea? i-ai declarat inactivitatea la RC?
Referitor la deducerea tva-ului consider ca poti sa faci deducerea , deoarece cf codului fiscal art. 146 trebuie sa ai o factura intocmita cf art 155(5). Bunurile respective vor fi folosite pt a obtine venituri impozabile din pct de vedere TVA. Consider ca poti considera deductibile cheltuielile pt ca nu este precizat in Cf ca acele cheltuieli ar trebui sa genereze in acelasi timp venituri. Prin chelt efectuate acum vei avea venituri viitoare.
nu am mai inchiriat pensiunea ce jumatate de an, pur si simplu nu am mai avut venituri ( mentioanez ca societatea are mai multe activitati) acum este folosita doar ca vila de protocol si din acte se vede acest lucru, de aceea nu stiu cum sa procedez, i-a spus administratorului firmei punctul meu de vedere dar mi-a spus ca facturile respective sa le consider chelt. de protocol, eu le-am considerat chelt. nedeductibile cu tot cu tva ( exceptand obiectele de inventar)
s-au facut si cateva chelt. cu reparatiile cladirii, in valoare de 20.000lei , acelea le-am inregistrat pe 3028 si pe baza de BC pe 6028 cu tot cu tva, am procedat corect?
o parere va rog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de protocol luciapap luciapap In anul 2009 in ct 623.01 Ch de protocol am facut cateva greseli pe care le-am descoperit acuma,inca nu am depus decl 101: 1-in 04.02.10 am avut o chelt de ... (vezi toată discuția)
Tva 50% 1 iul karmem karmem buna ziua, am citit noile prevederi din codul fiscal de la 1 iul 2012 si am o nelamurire. Am citit ca la cheltuielile cu intretinere, reparatii, combustibil, ... (vezi toată discuția)
Inregistrare papetarie si alte mat.consumabile deutz deutz Pentru aprovizionarile de papetarie si alte mat.cons. gen : dosare, hartie copiator, nir-uri, registre casa, role casa marcat..etc) mai trebuie facut NIR sau ... (vezi toată discuția)