avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... excluderea unui asociat din firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

excluderea unui asociat din firma

suntem doi asociati intr o firma si ne-am certat am facut o intelegere amiabila ca celalalt asociat sa-mi cumpere partea mea ,suntem 50cu50%,dar astept de 5luni sa-mi dea banii si acum imi spune ca nu are de unde.Dintr-o firma bunicica a adus-o la sapa de lemn si ma intrebam ce as putea face ca sa-l exclud eu din firma.Domnul este si administratorul firmei.
Este dificila excluderea unui asociat dintr-o societatea comerciala, pentru ca legea prevede limitativ situatiile in care este permisa o asemenea procedura.
Sfatul meu este fie preluati firma d-voastra fie o cedati lui, neconditionat.
Puteti cere excluderea pt motivele prevazute limitativ de lege.
Puteti face o convocare in care sa-i cereti sa va prezinte care-i situatia societatii.
Ca administrator are si obligatii, nu numai drepturi.
Verificati actul constitutiv - trebuie sa prevada posibilitatea continuarii activitatii cu asociat unic.
Altfel, judecatorul, in cazul in care nu solutionati amiabil, va dispune dizolvarea societatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator societate Irinel Antoniu Irinel Antoniu Speta e: societate cu 2 asociati egali si administratori cu puteri depline, aflati in conflict. Pe rol sunt mai multe actiuni: dizolvare/excludere/retrafere... ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi dintro firma in care suntem 2 asociati? ContSters117797 ContSters117797 suntem 2 asociati intro firma si doresc sa ies, ira important este ca celalalt asociat refuza orice colaborare,comunicare. avem 50-50% actiuni, e un srl , iar ... (vezi toată discuția)
Schimbare actionariat gelle29 gelle29 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns! am devenit actionar majoritar (2009) cu 55 p.s. la o firma care a avut ceva prb in trecut si despre care am ... (vezi toată discuția)