In urma decesului parintilor, a ramas apartamentul - bun al parintilor din timpul casatoriei.
Din pacate nu am reusit sa fac succesiunea, deoarece sora mea s-a opus categoric. De cateva zile, nu mai pot intra in apartament deoarece, a schimbat tot, si nu imi raspunde la telefon/sau cand vin la usa.
Precizez ca apartamentul este pe numele parintilor si succesiunea nu a fost dezbatuta.
Cum asi putea sa intru din nou in apartament si sa o determin ca sa nu mai repete asa ceva ?.
Precizez ca nu s-a dezbatut nici succesiunea si deci nici partajul dupa nici unul din parinti.
Sunt convins ca ambele variante dureaza destul de mult, mai ales ca nu am actele originale de la apartament ci doar niste copii.
Dar,puteti va rog, sa-mi indicati o posibilitate,o procedura, prin care sa intru in apartament pana cand se va dezbate succesiunea sau/si procesul in instanta ?
Buna seara,
Cred ca singura posibilitate este sa o chemati in instanta pe sora, sa solicitati:
- constatarea deschiderii succesiunii
- stabilirea mostenitorilor cu cotele lor,
- stabilirea masei succesorale
- iesirea din indiviziune. la acest din urma capitol puteti sa solicitati:
= sa ramana apartamentul surorii cu obligarea sa va plateasca sulta
= sa va ramana apartamentul dumneavoastra cu obligatia de a plati sulta
= sa se imparta in materialitatea sa acel apartament.
Pentru actele ce va lipsesc va puteti adresa astfel:
- pentru actele de stare civila (certificate de deces) va adresati primariei unde au decedat parintii daca nu le aveti
- pentru actele de proprietate va puteti adresa DGITL local solicitand o copie de pe actul de proprietate al apartamentului si aratand ca actul original este in posesia surorii.
Sa intaleg ca , politia, nu poate interveni intr-un astfel de caz ?
Mi se par dificile aceste variante si destul de mari consumatoare de timp, mai ales acum cu aseasta vacanta judecatoreasca.
Teoretic, daca una dintre parti ocupa un bun, atunci, fara a apela la instanta, nu exista nicio varianta ?
Ba da, luati un berbec, daramati usa, o luati pe doamna sora dumneavoastra si ii administrati o mama de bataie, sa isi bage mintile in cap, si sa priceapa ... ce vreti dumneavoastra sa priceapa...
Mosteniri
socela
parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)