avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept la pensie pt un roman cu dubla cetatenie, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept la pensie pt un roman cu dubla cetatenie, romana-SUA

Buna ziua, va rog sa-mi explicati modul in care un cetatean cu dubla cetatenie, romana-USA, plecat legal in anii '90 si stabilit in SUA, nascut in 1959 si cu o perioada lucrata/cotizata de circa 11 ani (pana in 1989), poate beneficia de drepturile de pensie pt perioada respectiva de 11 ani si de care tip de pensie PLV, PA sau PAP, daca poate beneficia de "cumpararea" celor 5 ani de cotizare pt atingerea stagiului minim de 15 ani sau pt reducerea varstei de pensionare si daca poate cere iesirea la pensie, in conditiile prezentate, inaintea inplinirii varstei de 65 de ani. De asemeni stiu ca se lua in consideratie acum 2-3 ani incheierea unui acord cu SUA privind recunoasterea contributiei la asigurari sociale (pensie) asa cum este cu Canada, dar nu stiu daca s-a incheiat o astfel de conventie. Va multumesc anticipat pt timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Bună dimineața o persoană cu dublă cetățenie, româno - ... ciorneidumitru ciorneidumitru Bună dimineața O persoană cu dublă cetățenie, româno - canadiană, care a lucrat în România 13 ani și șase luni, iar în următorii 25 ani a lucrat ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata popanicoleta popanicoleta Buna ziua, Tatal meu este nascut in decembrie 1959, si are 35 de ani de vechime in munca dintre care 11 ani si 6 luni de grupa I. Daca nu sunt informat ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Dumitriu Laura Dumitriu Laura Ma numesc Dumitriu Laura, am 51,6 ani si sufar de scleroza multipla de la varsta de 25 ani. Sunt angajata (lucrez de la 19 ani), in ultima perioada am fost ... (vezi toată discuția)