avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună dimineața O persoană cu dublă cetățenie, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună dimineața O persoană cu dublă cetățenie, româno - ...

Bună dimineața
O persoană cu dublă cetățenie, româno - canadiană, care a lucrat în România 13 ani și șase luni, iar în următorii 25 ani a lucrat în Canada, unde își are domiciliul, poate beneficia de pensie și în România la împlinirea vârstei de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 25 Septembrie 2023
Trebuie citit Acordul incheiat in acest sens intre Romania si Canada. In principiu, in cazul dublei cetatenii, stagiul de cotizare din ambele tari se cumuleaza si se calculeaza pensia de ambele autoritati (case de pensii), urmand sa swe aleaga sa se primeasca pensia din statul in care valoarea acesteia este mai mare. Cred ca nu este necesar investigatii pentru a afla de unde ar trebui sa primiti pensia...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate beneficia de pensie și în România la împlinirea vârstei de pensionare.
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil ca un barbat de 65 de ani, cu dubla cetatenie, romana ... Elena Tescaru Elena Tescaru Este posibil ca un barbat de 65 de ani, cu dubla cetatenie, Romana si Canadiana, cu domiciliul in Canada, cu buletin temporar si resedinta in Romania, sa ... (vezi toată discuția)
Pensie cetatean roman stabilit in canada vladdione vladdione Unchiul meu are dubla cetatenie Romano-Canadiana. A muncit in Romania timp de 13 ani, se astepta sa aiba pensie. In urma modificarii legii si cresterii ... (vezi toată discuția)
Drept la pensie pt un roman cu dubla cetatenie, romana-sua ursu2003 ursu2003 Buna ziua, va rog sa-mi explicati modul in care un cetatean cu dubla cetatenie, romana-USA, plecat legal in anii '90 si stabilit in SUA, nascut in 1959 si cu o ... (vezi toată discuția)