Buna seara! Dorim sa cumparam un teren. Cel care vinde terenul a incheiat un contract de vz cump cu fratii lui, prin care se mentioneazul ca in schimbul terenului le a dat o suma de bani. Mentionam ca vanzarea s-a facut fara sa fi fost in prealabil deschisa sau incheiata succesiunea. In aceste conditii, noi cum sa ne asiguram ca putem cumpara acest teren si nu vor exista mostenitori care sa vina ulterior cu pretentii?
Contractul de vz cump nu este autentificat la notar. Cat despre succesiune, nu stiu sa va spun daca trebuie facuta dupa parinti sau problema e mai complicata de atat. Interesant de stiut...am sa intreb. Cred ca ar trebui facuta si o expertiza topografica si o identificare in CF, nu-i asa?
Nu intrebati, faceti rost de acte si emrgeti cu ele la un avocat, ca nu se poate realiza o analiza a situatiei juridice fara sa le citeasca cineva.
Imobilul nu a fost vandut, dar trebuie vazut ce act, concret, a fost incheiat intre frati, daca exista risc de vreo renuntare la mostenire etc.
Vanzare mostenire
Dumitru63
In urma succesiuni dupa moartea tatalui am primit un certificat de mostenitor din care reiesea ca mostenesc 1/2 din toata propietatea.Crezand ca fratele meu va ... (vezi toată discuția)