avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare mostenire

In urma succesiuni dupa moartea tatalui am primit un certificat de mostenitor din care reiesea ca mostenesc 1/2 din toata propietatea.Crezand ca fratele meu va avea grija de mama i- am vandut cu o chitanta de mana(nu facuta la notar).El nu are grija si acum tot eu o intretin.Vreau sa intreb daca aceasta mai este valabila ea ne fiind nicaieri inregistrata
Cel mai recent răspuns: Dumitru63 , utilizator 00:23, 6 Octombrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic vanzarea facuta prin chitanta de mana nu respecta normele imperative ale vanzarii unei mosteniri. Cu toate acestea insa, in cazul unui litigiu poate avea, in anumite conditii, forta probanta a unui soi de antecontract sub semnatura privata sau eventual a unui inceput de dovada scrisa, adica poate fi luata in considerare, alaturi de alte mijloace de proba.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Avand in vedere ca prin semnarea acelei chitante ati stabilit toate datele transmiterii drepturilor si v-ati exprimat vointa atat de instrainare cat si de primire (dumneavoastra sa vindeti fratele sa cumpere) acea chitanta reprezinta un ACT LEGAL de vanzare cumparare.
Daca ati specificat in acel act ca exista o conditie atunci va trebui sa il actionati pe frate in instanta pentru rezilierea contractului pentru nerespectarea clauzelor.
Daca nu veti merge la notar pentru incheierea in forma AUTENTICA a actului de vanzare cumparare atunci fratele va va chema in instanta ca acea sentinta sa tina loc de act autentic.
Daca intre timp se vinde legal,la notar unei alte persoane ,care act ramane valabil?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanta de mana aiurelu36 aiurelu36 in 2007 am cumparat un teren cu chitanta de mana de la o persona care mosteneste acest teren de la mama sa ,dar mai are 3 frati,care si ei au fost de acord cu ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Se poate incheia o chitanta de mana intre 2 persoane pentru un teren de 22 m. Ce valoare legala are ? Partile au convenit asupra pretului. (vezi toată discuția)
Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)