Daca puteti sa imi dati un raspuns la urmatoarea problema:
-ce se intampla cu o persoana,aflata in UK si care a fost judecata si condamnata in lipsa la pedeapsa cu executare si suspendarea executarii cu perioada de incarcerare de 2 ani
persoana nu mai are locuinta si nici o adresa in Romania unde sa locuiasca si sa execute termenul de incarcerare ,avand rezidenta permanenta in UK
Ce se intampla in aceasta situatie???
-persoana nu mai detine domiciliul in RO si detine rezidenta permanenta in UK inca dinaintea inceperii judecarii cauzei,acesta fiind practic unul din motivele pentru care a fost judecata in lipsa-neprimirea citatiilor
persoana nu mai detine domiciliul in RO si detine rezidenta permanenta in UK inca dinaintea inceperii judecarii cauzei,acesta fiind practic unul din motivele pentru care a fost judecata in lipsa-neprimirea citatiilor
In faza de urmarire penala ati dat declaratii?vi s-a adus la cunostinta calitatea de suspect/inculpat?
da mi s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in Ianuarie 2012.Am locuit in Ro pana in sept 2012,timp in care nu m-a cautat nimeni.La plecarea din Ro am scos cazier judiciar fara inscrisuri si de atunci am parasit Ro,in mod legal,nefiindu-mi interzis acest fapt.Am obtinut cetatenia britanica intre timp si constat ca si acum in August 2017 dosarul exista inca la Parchet.Am aflat asta intru-cat partea vatamata a facut o cerere la Judecatorie pentru urgentarea solutionarii cauzei.Judecatoria a adimis cererea desi normal nu trebuia sa o faca.Conform legii se pot face astfel de cereri cu referire doar la cauzele aparute ulterior intrarii in viguare a NCP,adica 2014,ori aici vorbim despre fapte petrecute in 2011 si plangere penala faucta in Dec20111.
Cand intervine prescriptia in astfel de situatie?
Avand cetatenie britanica si deci domiciliul stabil pe teritoriul Marii Britanii,unde trebuia sa fiu citat in mod normal???
Suspectul, inculpatul, părţile în proces, precum şi alte persoane se citează la adresa unde locuiesc, problema este ca dvs in calitate de suspect/inculpat aveati obligaţia de a comunica orice schimbare a adresei.