avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil minor

Buna ziua! Pentru calculul pensiei alimentare in cazul unui om care realizeaza venituri "la negru" - nu se platesc imp, contributii...fara contract de munca dar aceste venituri rezulta din chitantele cu care incaseaza acesti bani fiind administrator de blocuri plus listele de intretinere de la avizierul ficarui bloc in care apare la "cheltuieli - salariu administrator suma X, deci se poate demonstra in instanta cat incaseaza se va plati pensie alimentara 25% sau se considera ca nu realizeaza venituri(desi are si inca multe) si se aplica 25% din salariul minim net?
Cel mai recent răspuns: PopescuGabriela , utilizator 07:47, 4 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles, deci chiar daca nu e "fiscalizata" leafa lui si se poate demonstra cat castiga sau poate recunoaste el pe proprie raspundere, i se va calcula pensia alimentara 25% din ea, imi era teama ca daca n-are adeverinta cu veniturile nete, impozite, contributii etc se aplica 25% din sal min pe economie, e de bine...multumesc pt raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu-i chiar atât de simplu dacă nu aveți documente scrise pe care să le depuneți la dosar.
Judecătorul se pronunță pe baza probelor de la dosar, nu pe presupuneri.
`
Pe de altă parte, orice venit este impozabil, deci și administratorii asociațiilor de locatari sau proprietari sunt fiscalizați.
Lucrează cu chitanțe, ștampile.
Pensia se stabilește pe baza venitului lunar NET.
In fapt, nu ca judecatorul s-ar pronunta pe probe, ci mai curand, intr-o desavarsita ipocrizie, accepta ca, de exemplu un individ, care face vacante de lux si angajeaza avocati de renume, castiga salariu minim pe economie. Si mai apoi, statul de drept, dragul de le, se plange ca nu face venituri la buget. Senin, pronunta o solutie si acorda copilului 200 de lei pensie alimentara.
Dragilor, ca vine ea ziua cand pune si celalalt parinte tot 200, ca saracul si el, tot atata are, si cand se termina cei 400 pe restul zilelor lunii pe copil in hraneste si-l imbraca onorata instanta de mana cu statul de drept.
Poate cand s-or intampla din astea iese si leguitorul din desavarista-i ipocrizie.
Este administrator, are chitante pt ce-si incaseaza el de la fiecare bloc ca "salariu", stampila, registre de casa, liste de intretinere dar atat, D112 sau ce se mai depune pt impozitarea veniturilor la fisc nu mai e depusa de apr. 8 ani cred, probe ar trebui toate chitantele astea xeroxate, cam greu deja a parasit dom conjugal, doar sa cer instantei sa-mi faca adrese oficiale catre presedintele fiecarui bloc pt a trimite chitanta....se pare ca e posibil sa se plateasca 25% din cat castiga dar este destul de greu de obtinut dovada acestor venituri din partea mea....offfff! Multumesc pt raspunsuri, daca mai aveti cate ceva de spus pe aceasta tema v-as fi profund recunoscatoare, chiar ma ajuta!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara- calcul raportat la venitul minim lauraraul lauraraul Pensia alimentara se calculeaza 25% din venitul minim pe economie brut 750ron?Sau din venitul net ? Domnul a adus adeverinta ca nu are venituri atunci ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare majorare Ela S Violeta Ela S Violeta In urma unui proces de divort cu un minor , prietenului meu i s-a stabilit pensie alimentara in cuantumul de 290 de lei . Pe atunci acesta lucra și câștiga ... (vezi toată discuția)