avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot renunta la plata asigurarilor sociale ( de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot renunta la plata asigurarilor sociale ( de sanatate )?

Buna ziua,

Vin si eu cu o intrebare, daca cineva poate sa ma ajute.

In calitate de angajat, as dori sa renunt la plata asigurarilor de sanatate a sistemului public. Principalul motiv : este foarte greu sa poti ajunge sa beneficiezi de calitatea de asigurat si pentru a ma trata, ajung sa merg tot la cabinete private, la care, bineinteles trebuie sa platesc tot din buzunarul meu.

Imi poate explica cineva, daca exista vreo posibilitate de a renunta la plata acestor servicii si eventual sa apelez la o asigurare in sistemul privat?

Multumesc anticipat !
Cu stima,
Adrian Bocean

Alte discuții în legătură

P.f.a .(i.i). contributii asig.sociale ,somaj si sanatate STANCIU FLORIAN STANCIU FLORIAN sunt salariat bugetar ,unde am toate cotributiile platite la zi catre stat;pe langa serviciu mi-am facut un P.F.A.in 2005,ulterior schimbat in I.I..SUNT ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa depun o sesizare la colegiul medicilor, ... Mihai1001 Mihai1001 Buna ziua, as vrea sa depun o sesizare la colegiul medicilor, pentru ca am fost plimbat intre spitale,cu sotia mea in stare grava(pericardita) de la 2 noaptea ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale angi prunaru angi prunaru Buna seara,am o întrebare:în perioada 2008-2012 nu am cotizat la sistemul de asigurari de sanatate,am fost co-asigurat pe asigurarea sotului.Ïn 2012 am ... (vezi toată discuția)