avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 30% din indemnizatia de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

30% din indemnizatia de somaj

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema. Fiul meu este beneficiar al indemnizatiei de somaj iar cu data de 15.09. 2009 a fost incadrat in invatamant ca suplinitor cu norma intreaga la o distanta de 94 km. fata de domiciliu. Intrebarea mea este: are dreptul la compensarea de 30% din indemnizatie pana la finele perioadei de somaj si la prima de incadrare ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:24, 9 August 2011
acinom a scris:

Multumesc frumos pt. raspuns. Asa intelesesem si eu, dar cei de la AJOFM au spus ca nu are dreptul nici la una nici la cealalta, motivul fiind " in invatamant nu se angajeaza pe perioada nedeterminata , ci doar pe cate un an deci perioada determinata" ori termenii perioada determinata sau nedeterminata nu apar in acest paragraf din legea somajului.

Plata indemnizatiei de somaj se suspenda la data încadrării în muncă, conform legii, pe o perioadă de cel mult 12 luni
In concluzie,fiului dvs. ,suplinitor pentru anul scolar 2011-2012,nu-i va inceta plata indemnizatiei de somaj pentru a putea beneficia de cei30%si de plata indemnizatiei de instalare ci doar acest drept i se va suspenda cat va fi incadrat.

Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj GabrielaF GabrielaF Buna ziua.Ma aflu in somaj pana in iunie 2014,dar mi s-a facut o oferta de munca si intentionez sa ma angajez,intrebarile mele sunt: -trebuie sa depun ceva ... (vezi toată discuția)
Drept somaj yume21 yume21 Buna ziua! La firma unde am lucrat s-a desfiintat si dupa trei saptamani de somaj m-a preluat o firma cu contract determinat pe trei luni, ceea ce dupa ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj enedaniel1 enedaniel1 ce conditii trebuie indeplinite ca sa poti beneficia de indemnizatia de 30% din ajutorul de somaj ,daca iti gasesti de munca in perioada cat esti somer in plata (vezi toată discuția)