avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile sotiei egale cu ale sotului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile sotiei egale cu ale sotului

Buna ziua..desi am absolvit facultatea de drept in vara asta, as avea o intrebare caruia sa-i puteti oferi d-voastra ca specialisti in drept un raspuns..un barbat, casatorit, detinea in ingrijire inainte si dupa casatorie un batran caruia i-a lasat prin testament casa in urma decesului.intrebarea mea este:defunctul a lasat testamentul barbatului casatorit...acesta a trecut casa doar pe numele lui si nu si pe a sotiei...se poate ca aceasta sa nu poata beneficia de egalitate privind mostenirea lasata prin testament de catre defunct?sau beneficiaza amandoi de egalitate?se poate ataca prin recurs de catre sotie...(mentionez ca sunt casatoriti, si se inteleg, problema e ca sotul nu vrea oarecum sa trece averea primita si pe sotie, nu cunosc motivele)..VA MULTUMESC, astept un rapsus cat mai prompt si mai clar in cel mai scurt timp.
Cel mai recent răspuns: ANY09 , utilizator 20:15, 30 Septembrie 2009
bunurile primite prin testament, sunt bunurile proprii ale sotului respectiv, care a primit mostenirea.
deci sotia nu are nici un drept la ce i se cuvine sotului prin mostenire.
multumesc mult de raspunsul dat..
:(( :(( :(( :(( :((:((
ANY09 a scris:

Buna ziua..desi am absolvit facultatea de drept in vara asta, as avea o intrebare caruia sa-i puteti oferi d-voastra ca specialisti in drept un raspuns..un barbat, casatorit, detinea in ingrijire inainte si dupa casatorie un batran caruia i-a lasat prin testament casa in urma decesului.intrebarea mea este:defunctul a lasat testamentul barbatului casatorit...acesta a trecut casa doar pe numele lui si nu si pe a sotiei...se poate ca aceasta sa nu poata beneficia de egalitate privind mostenirea lasata prin testament de catre defunct?sau beneficiaza amandoi de egalitate?se poate ataca prin recurs de catre sotie...(mentionez ca sunt casatoriti, si se inteleg, problema e ca sotul nu vrea oarecum sa trece averea primita si pe sotie, nu cunosc motivele)..VA MULTUMESC, astept un rapsus cat mai prompt si mai clar :rofl:in cel mai scurt timp.

Spiru Haret ? invatamant la distanta #-o
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
traff, utilizator
nu spiru haret...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire DANDA DANDA Buna ziua, Voi incerca sa fiu cat mai clara pt ca am mare nevoie de un sfat autorizat. Cand tata a decedat nu era casatorit, deci toate bunurile ii ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoti nerama nerama Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire: soacra mea a avut o matusa de gradul 3 de care a avut grija si care i-a lasat prin testament mai multe imobile dupa cum ... (vezi toată discuția)
Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)