avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare

buna ziua.am cautat prin forum dar nu am casit ceva de genul acesta.as dori niste informatii pt ca sunt paralel cu chestiile de genul acesta.sa trecem la subiect...

recent...fratele meu a cumparat o masina din spania.acolo el a trecuto pe numele unui prieten.luna viitoare se intoarce in tara si doreste sa faca contract de vanzare cumparare pe numele lui.intrebarile mele sunt urmatoarele:
- Unde va trebui sa se duca ca sa faca contractul de vanzare cumparare pt masina in romania , ea fiind inmatriculata in spania
- cam cat ma va costa cu aproximatie , cumparand masina cu 1000 de euro si de ce acte este nevoie pt aceasta.
- Se va putea face contractul de vanzare - cumparare si masina sa se treaca pe numele altcuiva care este plecat din tara si nu va putea fii de fatza ? adica pe numele tatalui( am buletinul lui )

cu inmatricularea in tara voi rezolva ulterior...ma intereseaza acum doar contractul de vanzare cumparare. adica sa se treaca masina pe numele lui.este posibil fara inmatriculare in ro ?
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
zerro4cool, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aryana , utilizator 13:21, 1 Octombrie 2009
intrucat obiectul vanzarii -cumpararii il constituie un bun mobil, contractul se va incheia sub semnatura privata , nefiind obligatorie autentificarea acestuia .
se ia un contract tip de la orice sediu de politie , se completeaza si se semneaza de catre partile contractante .
fiecare parte pastreaza un exemplar al contractului de vanzare-cumparare .

daca vanzatorul nu este in tara , el poate face procura unui tert pt a -l reprezenta in momentul incheierii contractului .
Contractul de vanzare cumparare avand ca obiect un bun mobil nu necesita indeplinirea formei autentice (deci nu e musai a apela la serviciile unui notar public).Acordul de vointa al partilor contractante nu e numai necesar , ci si suficient in vederea incheierii actului juridic (solo consensu).

Insa , procura , intrucat actul e unul de dispozitie, e una speciala (aici veti apela la notarul public).
Am achizitionat un teren impreuna cu fratele meu.Amandoi avem separat cate un contract de vanzare cumparare,fiecare avand specificat partea detinuta din teren.Problema e ca eu am sesizat zilele trecute ca el are timbru judiciar pe contract iar eu nu(in rest e ok contractul).As putea intampina obstacole daca vreau sa vand partea mea de teren?

Va multumesc anticipat,
daca contractul de vanzare-cumparare a imbracat forma autentica , la data perfectarii acestuia, va puteti vinde cota-parte din teren .
Va multumesc pt raspunsul dvs,dar in ce consta mai exact forma autentica,de unde stiu eu daca e autentic?si de ce contractul fratelui meu are timbru judiciar si al meu nu?Oare notarul a uitat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate autoturism nou prichindelisor prichindelisor M-ar ajuta joarte mult un pic de ajutor. Am cumparat un autoturism nou impreuna cu prietenul meu (nu suntem casatoriti) si am pus banii impreuna. Cum putem sa ... (vezi toată discuția)
Comodat bun mobil cls cls Buna ziua. Ma tot lovesc de contractul de comodat, se pare... Sotul meu trebuie sa plece din tara cu masina care este luata pe firma(firma altcuiva). Notarul ... (vezi toată discuția)
Actul de vânzare-cumpãrare silvestrupatrascu silvestrupatrascu Se poate încheia un act de vânzare-cumpărare a unei mașini dacă vânzătorul nu este de față la notariat (este în străinătate) însă este de ... (vezi toată discuția)