avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz despagubire CASCO [EDITAT]
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz despagubire CASCO [EDITAT]

Buna ziua,am o nelamurire in legatura cu firma de asigurare [EDITAT]. Am CASCO la aceasta firma,si acum o luna de zile am avut un eveniment,mi-a sarit o piatra in far,acesta s-a fisurat,a facut condens si s-au ars calculatoarele. Cei de la CASCO imi despagubesc doar farul,insa nu si calculatoarele,iar acestea costa 3200 lei. In contract scrie ca [EDITAT] nu despagubeste defectarea componentelor prin care trece curent electric. Bun,asta am inteles,dar calculatoarele au stransa legatura cu un eveniment asigurat,adica lovirea farului de catre acea piatra. Am sunat la asigurari,iar cei de acolo mi-au spus ca este vina mea ca nu am avut grija sa previn deteriorarea calculatoarelor,dar eu nu am avut de unde sa stiu ca o sa se arda de la condens,in afara de asta,m-a prins ploaia in drum spre casa,farul a dat cateva erori,apoi nu a mai functionat deloc. Spuneti-mi va rog,ce este de facut [EDITAT].
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2017
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 08:38, 9 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

In conditiile de asigurare aveti urmatoarea excludere:
"pagube produse prin acţiunea curentului electric asupra instalaţiei electrice, alternatorului, electromotorului, becurilor, aparaturii de bord (inclusiv computer de bord) sau altor instalații, piese ori accesorii ale autovehiculului asigurat, care folosesc curentul electric sau sunt acţionate de acesta;".

Din situatia prezentata de dvs., evenimentul asigurat este cel de lovire/ avariere de catre o piatra (dauna directa), iar arderea calculatorului a fost o cauza indirecta ca o consecinta a infiltarii apei in farul spart, nu datorat direct de lovitura pietrei. Din acesta cauza nu ati fost despagubit pentru calculator, pentru ca este o excludere pe care ati acceptat-o la data incheierii contractului de asigurare.

Desigur, este dreptul dvs. sa contestati solutia data in urmatoarele modalitati: sesizare Asigurator, conciliere pe cale amiabila (SAL-FIN), sesizare ASF, instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema inspector fga Offset Offset Buna ziua. Am o problema delicata cu un inspector FGA (fondul de garantare). In luna iunie am fost accidentat de o persoane care avea asigurare la ... (vezi toată discuția)
Refuz plata despagubiri casco autotal autotal In data de 15.12.2010 am avut un accident cu masina mea din care a rezultat o dauna totala conf.devizului eliberat de reprezentanta AUDI din Piatra Neamt.In ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca silvica1940 silvica1940 Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)