avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriere

Buna seara!Dupa cati ani se prescrie sumele la intretinere si care sunt conditile?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:36, 20 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul general de prescriptie drept de executare este de 3 ani,daca in acest interval creditorul asociatie de proprietari nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare debit
Emiterea oricarui document de instiintare debitor=somatie,notificare genereaza intreruperea termenului si reluarea unui nou termen de 3 ani
Numai instanta de judecata este competenta -la cererea partii interesate ,sa constate interventia termenului de prescriere drept de executare debit
Multumesc frumos
Dar cum se calculeaza taxa de timbru judiciar daca vreau sa actionez in instanta Asociatia de proprietari pentru ca aceasta sa fie obligata sa radieze din listele de plata sumele considerate deja prescrise printr-o alta hotarare judecatoareasca ramasa definitiva?

Este o taxa fixa sau raportata la ce suma solicit eu sa fie radiata? Iar ulterior pot cere debitorului obligatiei sa suporte taxa pe care o platesc eu (cheltuieli de judecata)?

Mentionez ca in hotararea definitiva prin care s-a constatat prescriptia instanta nu a obligat la radierea din listele de plata a sumelor prescrise, iar Asociatia refuza sa o faca. Nici executorul judecatoresc nu m-a putut ajuta, tot din cauza impunerii obligatiei de a face in dispozitivul hotararii jud.

Va multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca instanta nu a obligat as. prop. sa radieze din listele de plata, ce doriti sa intrebati de fapt? Suntem noi in masura sa va raspundem?

Si inca ceva: Daca as. prop. va someaza sa achitati ceea ce dvs. ati consumat, daca va duce la mediere, daca va cheama in judecata, ziceti - bai, da' a dracu' sunt astia...
Daca as. prop. nu va pune in intarziere, nu i-a masurile necesare, iaca, sunt de vina si ar trebui sa va radieze sumele de pe lista de plata- ca chipurile sunt prescrie. Asadar, cum sa fie mai bine, sa plang eu sau sa plangi dumneata ?
Nu vreau sa comentez situatia in care /din cauza careia nu v-ati achitat la intretinerea, dar parca este prea bine sa stai la bloc si sa-ti plateasca alti amarasteni consumurile, da?
V-am zis - sunt situatii si situatii, numai ca si oamenii ca dvs. sa faca si sa apeleze la toate oportunitatile (ajutoare sociale, subventii la caldura, sponsorizari, etc.) pentru a-si achita obligatiile de plata - adica trebuie sa intelegeti ca la toti ne este greu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum taxa timbru judiciar-obligatie de a face (constatare prescriptie) ken ken Cuantum taxa de timbru judiciar-obligatie de a face (constatare prescriptie) Cum se calculeaza taxa de timbru judiciar daca vreau sa actionez in instanta ... (vezi toată discuția)
Proprietarul care face recurs (in contradictoriu cu asociatia de proprietari) este obligat sa plateasca taxa de timbru? eliasav eliasav In prima instanta, la actiunea deschisa la judecatorie, instanta a dat castig de cauza reclamantei - asociatia de proprietari. Proprietarul (paratul) ... (vezi toată discuția)
Restanțier cotele de contribuție la intreținere euprotopopescu69 euprotopopescu69 Buna ziua, In ce situație se prescrie o restanța la intreținere și care este legea/ articolul ce reglementeaza aceasta speta ? Restantierul in cauza ... (vezi toată discuția)