avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cuantum taxa timbru judiciar-obligatie de a face ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cuantum taxa timbru judiciar-obligatie de a face (constatare prescriptie)

Cuantum taxa de timbru judiciar-obligatie de a face (constatare prescriptie)

Cum se calculeaza taxa de timbru judiciar daca vreau sa actionez in instanta Asociatia de proprietari pentru ca aceasta sa fie obligata sa radieze din listele de plata sumele considerate deja prescrise printr-o alta hotarare judecatoareasca ramasa definitiva? Este o taxa fixa sau raportata la ce suma solicit eu sa fie radiata?

Iar ulterior pot cere debitorului obligatiei sa suporte taxa pe care o platesc eu (cheltuieli de judecata)?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ken , utilizator 02:23, 7 Noiembrie 2020
Daca sunteti beneficiarul unei hotarari judecatoresti definitive favorabile,nu este nevoie sa promovati o noua actiune,ci contactati executor judecatoresc responsabil teritorial,care sa materializeze dispozitia instantei de judecata
Am o astfel de hotarare definitiva. Insa pentru ca instanta nu a obligat prin sentinta (si apoi decizie in apel) Asociatia sa recalculeze listele, executorul a spus ca nu ma poate ajuta. Nu a impus instanta obligatia de a face Asociatiei. De aceea trebuie sa introduc o actiune (in constatare?) prin care sa cer instantei sa oblige Asociatia sa elimine debitele prescrise din listele de plata.
Insa ce taxa de timbru trebuie sa platesc? Suma ajunge la aprox. 20.000 lei (mare parte sunt penalitati).

ynocentta a scris:

Daca sunteti beneficiarul unei hotarari judecatoresti definitive favorabile,nu este nevoie sa promovati o noua actiune,ci contactati executor judecatoresc responsabil teritorial,care sa materializeze dispozitia instantei de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere vulpita24 vulpita24 Buna seara!Dupa cati ani se prescrie sumele la intretinere si care sunt conditile?Multumesc (vezi toată discuția)
Proprietarul care face recurs (in contradictoriu cu asociatia de proprietari) este obligat sa plateasca taxa de timbru? eliasav eliasav In prima instanta, la actiunea deschisa la judecatorie, instanta a dat castig de cauza reclamantei - asociatia de proprietari. Proprietarul (paratul) ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu aplica decizia tribunalului. ce pot face? ken ken In urma procesului intentat de Asociatia de Proprietari, prin sentinta judecatoriei, urmata de confirmarea in apel prin decizia tribunalului, am castigat ... (vezi toată discuția)