avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vânzare-cumpărare, eliberare imobil de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vânzare-cumpărare, eliberare imobil de catre fostul proprietar

Bună ziua,

Am încheiat un contract de vânzare-cumpărare (prima casa). Vânzătoarea nu vrut sub nicio forma sa lase termenul de evacuare sub doua luni jumate. Exista vreo forma de a grăbi procesul?
Am observat ca am 30 de zile pentru a muta utilitățile în numele meu. Pot sa întrerup contractele (gaz, apa etc)?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:25, 5 August 2017
Unde ati observat ca aveti 30 de zile ...?
Scrie în contract, în termen de 30 de zile trebuie sa trec utilitățile pe numele meu
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
Ss.monica, utilizator
Pai una este "sa trec utilitățile pe numele meu" si alta este "sa întrerup contractele (gaz, apa etc)".
Concluzia, le puteti trece pe numele dvs, dar nu le puteti intrerupe ca sa-l grabiti pe vanzator sa iasa din casa. In caz contrar are dreptul la daune-interese.
Ati trecut in contract si cine va plati utilitatile pana la data efectiva a eliberarii imobilului?
Asigurati-va ca vanzatorul isi va plati cheltuielile de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba suport utilități apartament in imobil nou adrhc adrhc hi, urmează sa cumpăr un ap. într-un bloc nou iar in antecontract se prevăd obligațiile: 1. vânzătorul asigura Condominiului utilitățile necesare: ... (vezi toată discuția)
Cumparat apartament, cum determin vechiul proprietar sa elibereze locuinta? vicky_gavrila vicky_gavrila Buna seara, Am si eu o situatie. Am cumparat un apartament si in contractul de vanzare cumparare a fost trecuta o clauza precum ca vechiul proprietar poate ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat prin credit imobiliar - cine are drept de proprietate? ankh ankh Am cumparat un apartament prin credit imobiliar. I-am achitat vanzatorului suma pe care trebuia sa i-o dau, ramanand ca banca sa ii puna in cont suma pe care ... (vezi toată discuția)