avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la executare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la executare

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti care sunt costurile pentru depunerea unei contestatii la executare? Unde se depune aceasta si unde se plateste taxa de timbre?

Multumesc frumos, anticipat
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 14:13, 10 August 2017
Contestatia se depune la judecatoria de care apartine debitorul.(contestatorul) Taxa de timbru calculata in functie de suma contestata (dar nu mai mult de 1000 lei) vi se comunica si se achita la primarie serviciul "taxe si impozite".
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
ContSters429609, utilizator
Imatreiaexecutarii silite cererile se taxeaza conf.OUG nr.80/2013.Taxele judicare de timbru se platesc de debitorul taxei in numerar,prin virament sau in sistem on-line ,intr-un cont distinct de venituri al bugetului local"Taxe judiciare de timbrue timbru si alte taxe de timbru", al unitatii administrativ teritoriale in care persoana fizica isi are domiciliul sau resdinta.[Art.40(1) OUG nr.80/2013.].Chitanta cu care ati facut plata se dpune in original la dosarul cauzei,sub sanctiunea anularii cererii.
Multumesc tare mult pentru informatii.

Inteleg ca daca nu platesc aceasta taxa de timbru, contestatia nu va mai fi analizata si dosarul se inchide de la sine?
Cererea va fi anulată ca sancțiune pentru neplată taxă de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru Oradea2020 Oradea2020 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Am facut o cerere de suspendare si anulare a unei executari silite! Acum Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru anelia88 anelia88 buna ziua, am angajat un avocat pentru a intenta un proces de stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara.Avocatul mi-a spus sa ma duc eu sa platesc ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara timbru davidiri davidiri unde pot plati taxa judiciara de timbru de 20 lei pentru contestarea unei amenzi in bucuresti, daca sunt domiciliat in provincie ? (vezi toată discuția)