avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesie mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesie mostenire

In conformitate cu prevederile Legii Fondului Funciar Nr 18 din 20.februarie 1991, tatal meu face cerere pentru stabilirea dreptului de proprietate si eliberarea titlului de proprietate asupra unui teren intravilan dobandit prin cumparare de la stat. Anexeaza actele de vanzare-cumparare spre a fi supuse examinarii « Comisiei Comunale Funciare».
Intre timp tatal nostru decedeaza, iar in urma sa am ramas 3 copii/frati mostenitori.
Deoarece la data respectiva cererea nu era solutionata si in vederea continuarii demersurilor respective , noi, mostenitorii, am desemnat sa fim reprezentati de unul dintre noi, respectiv de sora noastra.
De curand am aflat ca cererea s-a solutionat , iar Comisia Comunala de Fond Funciar a repartizat echivalentul suprafetei solicitate in alt punct , -amplasamentul initial fiind ocupat .
Reprezentanta noastra, respectiv sora noastra, a decedat si ea in urma cu cativa ani. Comunicarea sosita prin scrisoare recomandata , pe adresa si numele sorei noastre, , -prin care i se cere sa se prezinte pt ridicarea actului de punere in poseseie, a fost ridicata de sotul mostenitor al acesteia.
Facand investigatii la comuna respectiva, aflam ca in respectivul act nu sunt mentionati si ceilati mostenitori si ca atare « adeverinta cu Titlul de Proprietate » va fi intocmita/eliberata numai pe numele sorei noastre decedate , -deoarece aceasta depusese/anexase la dosar numai actul de deces al tatalui si actele sale doveditorare ca este descendenta directa a defunctului, respectiv (certificat de nastere si casatorie )
Cer ajutor si sfat competent prin intrebarea : cum putem dovedi sau ce se poate face pt a se elibera « adeverinta cu Titlul de proprietate » pe numele celor 3 mostenitori inscrisi in « Certificatului de Calitate de Mostenitor » si nu numai pe numele celui ce ne-a reprezentat ? Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Teren revendicat l18 danimik danimik Stimati Domni/Stimate Doamne, Va expun pe scurt situatia mea: tatal meu impreuna cu fratele lui au facut in baza legii 18 o cerere de retrocedare a unui ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire moraru alexandru moraru alexandru se mai poate cere dezbaterea succesiunii dupa o persoana decedata in 1969 care avea 3 copii si comisia de fond funciar a eliberat T.P. pe numele unuia dintre ... (vezi toată discuția)