avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martorii/Audierea martorilor in urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martorii/Audierea martorilor in urmarirea penala

Buna ziua. Cu deosebit respect,va rog frumos raspundeti-mi si mie la unele intrebari: Conform art.114 alin.(4) NCPP, pot fi audiati ca martor si cei care au intocmit pv in temeiul art. 61 si art.62. - 1. Avand calitatea de succesoare parte vatamata si totodata parte civila intr-un dosar penal ,printr-o cerere in probatoriu ,pot solicita si audierea ca martori a tuturor org.politie agenti criminalisti care au intocmit PV de;-cercercetare la fata locului,de prezenta/asistare autopsiere cadavru,etc.? 2.Pot asemenea sa solicit atasarea la dosarul cauzei,adresa/nota serviciului ambulanta solicitata care a fost prezenta la interventie,si nu se regaseste in dosar? 3. Este obligatorie intocmirea de catre OUP a pv la audierea martorilor? 4.Pot asista la audierea tuturor martorilor,pot adresa intrebari? Va rog frumos,daca imi puteti raspunde,indicati-mi si normativele/dispozitiile legale.Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs puteti solicita orice, incercati sa motivati cererea, ramane de vazut daca se admite.
Nu puteti participa dvs la audierea martorilor, daca aveti avocat angajat, el poate sa asiste la efectuarea oricărui act de urmărire penală, daca solicita.
Multumesc frumos.Faptul ca exista mari neconcordante si contradictii,intre pv cercetare la fata locului si foto judiciare ,intre pv cfl si declaratiile martorilor, intre raport OUP care mentioneaza niste documente si acestea lipsesc din dosar,intre certificat deces,constatare deces,imbalsamare si pv privind prezenta si asistarea ag.pol.criminalisti la autopsierea cadavrului,si multe altele. intrebare :1. -pot constitui motive suficiente si acceptabile pentru stabilirea clara si certa a faptelor si datelor ,si clarificarea tuturor aspectelor neclare si eronate continute in documentele incheiate de acestia,pentru o justa si corecta solutionare a cauzei penale? 2. -este mentionat in normativele legale din c.proc.pen. efectele unui pv cfl intocmit fara a fi respectate dispozitiile art.192,194,195 si art 199 cproc.pen.? Multumesc din suflet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. -pot constitui motive suficiente si acceptabile pentru stabilirea clara si certa a faptelor si datelor ,si clarificarea tuturor aspectelor neclare si eronate continute in documentele incheiate de acestia,pentru o justa si corecta solutionare a cauzei penale?

Este dificil sa va raspund la aceasta intrebare fara sa cunosc dosarul.
2. -este mentionat in normativele legale din c.proc.pen. efectele unui pv cfl intocmit fara a fi respectate dispozitiile art.192,194,195 si art 199 cproc.pen.?

ART. 280 c.p.p.
Efectele nulităţii
(1) Încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează desfăşurarea procesului penal atrage nulitatea actului în condiţiile prevăzute expres de prezentul cod.
(2) Actele îndeplinite ulterior actului care a fost declarat nul sunt la rândul lor lovite de nulitate, atunci când există o legătură directă între acestea şi actul declarat nul.
(3) Atunci când constată nulitatea unui act, organul judiciar dispune, când este necesar şi dacă este posibil, refacerea acelui act cu respectarea dispoziţiilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordante, erori, lipsuri, cercetare penala in rem pt omor mary6 mary6 Buna dimineata.Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste sfaturi legale.In urma studierii si fotocopierii dosarului de urmarire penala in rem pt omor,am sesizat ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza medico-legal mary6 mary6 Buna dimineata.Daca prin efectuarea unei autosii de urgenta unui cadavru mort in conditii suspecte,si prin ordonanta intr-o cercetare penala pt omor in rem,se ... (vezi toată discuția)
Cercetare la fata locului fara procuror mary6 mary6 Buna ziua.Cu respect va adresez si eu urmatoarele intrebari,cu rugamintea de a-mi raspunde, va rog ! 1.-Cercetarea la fata locului la o moarte suspecta,dar ... (vezi toată discuția)